Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

case

Medarbetare på B3 i Örebro

B3 stöttar CTEK i utvecklingen av innovativa laddboxar

Efterfrågan på laddboxar har de senaste åren ökat kraftigt samtidigt som kraven på funktionalitet och användarvänlighet blivit allt fler. CTEK är ett världsledande företag inom batteriladdningslösningar som de senaste åren satsat stort på forskning, utveckling och leverans av olika EV-relaterade laddningslösningar. B3 bidrar med spetskompetens inom embedded-utveckling och stöttar CTEK inom flertalet områden, exempelvis systemutveckling, projektledning och testautomatisering.

Behovet av kraftfulla och lättillgängliga laddningslösningar ökar i takt med att elbilarna blir allt fler. Moderna laddboxar kan idag kommunicera med användaren genom smartphone-appar och webbgränssnitt vilket möjliggör schemalagda laddningssessioner, kontroll av effektförbrukning, lastbalansering, fjärrsupport och mycket annat.

CTEK utvecklar innovativa batterihanteringslösningar och har ett brett utbud anpassat för olika behov över hela världen. B3 stöttar CTEK med att utveckla mjukvaran till bolagets laddboxar. Fokus har hittills legat på datasäkerhet, lagrings- och nätverkslösningar samt testautomatisering. Arbetet sker enligt SAFe-ramverket och drivs till största del remote av ett agilt team bestående av mjukvaruingenjörer med varierad bakgrund inom embedded-utveckling.

Vi är mycket nöjda med teamet från B3 som hjälper oss med nyckelkompetens i flera leveranser.

Henrik Patzer, CTO CTEK

- Vi har ett mycket bra samarbete med CTEK och våra konsulter uppskattar att få arbeta både med bolaget och produkten. Det är ett tvärfunktionellt projekt med god kommunikation, transparens och tillit som viktiga framgångsfaktorer. Det är även mycket spännande att få bistå i utvecklingen av en hållbar lösning där säkerhet och innovation står i fokus, säger Olov Leijonborg från B3s levererande bolag B3 Commit.

 

CTEK-teamet

Dela caset

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon
Olov-Leijonborg

KONTAKTA MIG GÄRNA FÖR MER INFORMATION

Olov Leijonborg

olov.leijonborg@b3.se
070-714 00 67

Kontakta oss