Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

case

Epiroc

B3 skapar ny digital plattform för Epirocs kunder

Med My Epiroc kan kunderna logga in och se maskinernas status i realtid.

Hur kan vi underlätta för kunderna att få en överblick över hela maskinparken, boka service och underhåll och samtidigt höja säkerheten? De frågorna låg till grund för Epirocs behov att ta fram en digital effektivitetslösning. Lösningen som skapas är ”My Epiroc”, en helt ny digital plattform för gruv- och infrastrukturbranschen som tillgängliggör maskinerna i ett gränssnitt och gör att kunderna kan se maskinernas status i realtid. B3 är Epirocs digitaliseringspartner på resan.


Epiroc

B3 brinner för vad jag och Epiroc vill åstadkomma. Jag kan lägga precis lagom mycket tid på projektet och B3 förstår mina önskemål. Tack vare transparensen vi har är jag alltid trygg med att leveransen efter varje iteration i projektet blir värdeskapande.

NIKLAS FORSBERG, IT MANAGER EPIROC

Epiroc är en ledande global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin. Med banbrytande teknologi utvecklar och producerar Epiroc innovativa borriggar samt bergbrytnings- och anläggningsutrustning. Kunderna finns över hela världen. De ofta extremt tuffa miljöer som maskinerna körs i gör att de behöver underhållas och kontrolleras regelbundet för att fungera optimalt och undvika driftstopp. Det finns en stor vilja hos Epiroc att underlätta för kunderna att ligga steget före, få en bättre överblick över maskinernas status och utföra sina ärenden på ett enkelt sätt. Lösningen heter My Epiroc.

My Epiroc är en helt ny effektivitetslösning för gruv- och infrastrukturbranschen. Med maskinparken som navet i tjänsten kan kunderna följa upp maskinernas status och se en fullständig historia av händelser, inspektioner, ordrar, dokumentation samt annan relevant information. Exempelvis går det att utläsa hur många borrmeter som har borrats, hur mycket bränsle som har förbrukats och vilka eventuella larm som behöver hanteras. Möjligheten att få support och boka service via det helt nyutvecklade gränssnittet är några kommande features. Med My Epiroc får kunden själv kontroll över maskiners status och kan därmed effektivisera användningen.

B3 Commit har varit med i projektet sedan start. Initialt genomfördes en förstudie för att klargöra behov, önskemål och tekniska förutsättningar. B3 Commit levererar nu en toppmodern molnbaserad digital plattform till Epiroc genom ett agilt team där UX, projektledning, utveckling och kvalitetssäkring ingår.

My Epiroc finns tillgängligt på ett flertal språk, och nya kunder och användare i systemet läggs till hela tiden. Parallellt jobbar B3 vidare med utveckling av ytterligare digitala tjänster för att bredda utbudet i My Epiroc. Målsättningen är att kunderna genom My Epiroc ska kunna hantera sina maskiner och ärenden i ett och samma gränssnitt, smidigt och tillgängligt dygnet runt från vilken smartphone eller dator som helst.

— Det är fantastiskt att få vara en drivande del i Epirocs digitaliseringsresa, vi ser ett oerhört commitment från dem i att stärka sina digitala erbjudanden. My Epiroc är ett strategiskt viktigt projekt som nu är i en fas där fler kunder onboardas i plattformen, och systemet växer med nya länder, användare och maskiner. Samtidigt fortsätter vi att utveckla nya spännande funktioner i ett team som skalar upp för att möta behoven från användarna, säger Olov Leijonborg, VD för B3 Commit.


Dela caset

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon
Olov-Leijonborg

KONTAKTA MIG GÄRNA FÖR MER INFORMATION

Olov Leijonborg

Kontakta oss