Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

MEDARBETARPORTRÄTT

Patrik Lundell

”Jag hoppas att konsultrollen ska ge mig möjligheten att utvecklas snabbare”

Patrik Lundell har alltid varit intresserad av att bygga saker och har med sin blandade bakgrund inom bygg, börs, programmering och start-ups varit med och skapat en rad olika produkter och tjänster. Han drivs av variation och att ständigt få lära sig nya saker vilket nu lett honom till en roll på B3 Financial Consulting.

Namn: Patrik Lundell
Jobbar som:
Tech Coach och seniorkonsult

Berätta om dig och din bakgrund?
- Jag har alltid gillat att bygga saker och började därför som snickare efter gymnasiet. Med hopp att få driva egna byggprojekt började jag plugga finans och marknadsföring där jag halkade in på programmering som en del av statistikkurser och helt plötsligt kunde jag bygga saker utan att gå upp 05 på morgonen. Därefter gick min bana via Business Intelligence till ren utveckling och nu kallar jag mig själv för självlärd fullstack-utvecklare. Den röda tråden i att bygga kvarstår och nästan alla mina roller har inneburit nyutveckling där jag haft chansen att skapa från grunden. Jag har jobbat på mera etablerade företag som börsen Nordic Growth Market, samt på små till pyttesmå startups, inte minst mitt eget där jag byggde en musikspelare som skulle utmana Sonos. Även om jag fortfarande väntar på mina startup-miljarder ångrar jag inte resan, utan är glad att jag hunnit utforska olika spår och nu är jag lika taggad som alltid att hoppa på nästa utmaning och hjälpa andra bygga.

Som konsult får du stor variation samtidigt som du har kvar kontrollen över din karriär – blir något tråkigt eller utvecklas du inte, har du möjlighet att gå vidare till andra uppdrag.

PATRIK LUNDELL, SENIorkonsult b3 financial consulting

Hur hittade du till B3 och vad gör du här?
- En kompis på ett av B3s andra dotterbolag har alltid talat gott om koncernen och tipsade mig att söka varpå jag kom i kontakt med B3 Financial Consulting våren 2023 - några lyckade intervjuer senare kände jag att det här var absolut för mig! Jag började i en dubbel roll: som Tech Coach för yngre talanger internt och som senior konsult redo att gå till externa kunder. En konkret satsning i den första rollen har varit en nystartad Innovation Hub där vi nu utvecklar en AI-baserad app för matlagning, och på den externa sidan leder jag utvecklingen på ett startup som sysslar med hållbarhetsredovisning.

Vad tycker du nu sex månader senare, och vad hoppas du på framåt?
- Jag hoppas att arbetet som konsult ska ge mig möjligheten att utvecklas snabbare än vad en traditionell anställning kunnat erbjuda genom att exponera mig för flera tekniker och flera team. Förutom erfarenhet vill jag bredda mitt CV med utbildningar vilket B3 uppmuntrar och stöttar, SAFe Advanced Scrum Master är nästa område. Jag uppskattar också flexibiliteten att kunna vara med och påverka mina uppdrag, och vår lönemodell (s.k. RAM-modellen) innebär att jag får många av fördelarna med att kunna disponera min inkomst som en egenföretagare utan huvudvärken av att hitta nya uppdrag eller sköta bokföring.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på att jobba som konsult?
- Om du är nyfiken så testa! Som konsult får du stor variation samtidigt som du har kvar kontrollen över din karriär – blir något tråkigt eller om du upplever att du inte utvecklas, har du genom B3 möjlighet att få ett nytt uppdrag. Men det blir sällan tråkigt eftersom du ofta jobbar mot en tight deadline, och när denna deadline har passerat är det jätteskönt att kunna släppa projektet helt och gå vidare. Vad gäller B3 som arbetsgivare är de välkomnande och inkluderande, från små roliga traditioner som ”plankan” på kontoret varje dag kl. 13:55 till att vårt dotterbolag B3 Financial Consulting under hösten hade konferens några dagar med tid att umgås och utvecklas tillsammans.

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss