Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

MEDARBETARPORTRÄTT

Konsultrollen erbjuder ständigt nya utmaningar

Pernilla Turunen Olsson har sedan 25 år arbetat med eHälsa och IT bland annat som vårdutvecklare och systemförvaltare för olika tjänster och objekt inom Region Stockholm. Idag jobbar hon på ett av B3s specialistbolag B3 HealthTech där hon kombinerat arbete med studier.

Berätta kort om dig och din bakgrund?

- Jag är född och uppvuxen i Visby och flyttade till Stockholm som tonåring. Efter studier till sjuksköterska jobbade jag på dåvarande Huddinge sjukhus. Redan tidigt väcktes mitt intresse för dokumentation i den elektroniska patientjournalen och hur man på olika sätt kunde utveckla funktioner för att underlätta för olika yrkeskategorier.


Vad gör du i din roll på B3?

- Just nu har jag två uppdrag åt Region Stockholm. Det ena uppdraget är som objektspecialist för det avvikelsehanteringssystem som regionen använder. Där arbetar jag bland annat med en integration från 1177.se som handlar om att rapportera synpunkter och klagomål till sin vårdgivare. Det andra uppdraget är som förvaltningsledare för ett objekt som hanterar placeringar för verksamhetsintegrerat lärande (VIL) det vill säga studerande som gör praktik i sjukvården. Inom det uppdraget är jag även kravanalytiker i utvecklingen av ett nytt IT-stöd för VIL.


Hur har det fungerat att kombinera studier med konsultrollen?

- I juni i år tog jag min masterexamen i eHälsa med huvudområdet hälsoinformatik vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Utbildningen har varit på distans vilket har varit en förutsättning för att kunna arbeta heltid samtidigt som jag har studerat på halvfart under fyra år.


Vad lockade dig till B3?

- I maj 2021 startade B3 HealthTech som har stort fokus på den teknik inom eHälsa och digitalisering som hälso-och sjukvården kräver. Jag hade tidigare erfarenhet som konsult inom eHälsa och ville gärna vara med från början i det nystartade bolaget, vilket jag har varit. B3 HealthTech har vuxit med omsorg och består idag av en blandning av härliga människor som är fantastiskt duktiga konsulter inom sina områden.


Vad är det bästa med konsultrollen?

- Det bästa med konsulttrollen är att jag hela tiden får utmaningar genom olika uppdrag och att jag kontinuerligt utvecklas inom skilda områden. Arbetet hinner inte bli tråkigt utan det händer nya saker hela tiden.


Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss