Nyhet

B3 topprankas i Nordic Business Diversity Index 2024

B3 tar en plats på topp 15-listan över börsnoterade bolag på small-cap, Nasdaq Stockholm, när Nordic Business Diversity Index 2024 nu har publicerats i dagarna.

Nordic Business Diversity Index är den mest omfattande rankingen inom forskning om ledarskapsmångfald inom nordiska Nasdaq-noterade bolag, baserat på en undersökning som kartlägger mångfald i sammansättningen av styrelser och ledningsgrupper. Bedömningen görs utifrån fyra olika variabler: kön, ålder, nationalitet och utbildning. Studien har utförts av Impaktly.

Nordic Business Diversity Index ger företag upp till 100 poäng, jämnt fördelat mellan verkställande ledning och styrelse, baserat på kön, ålder, nationalitet och utbildning, där varje variabel bidrar med upp till 12,5 poäng. Insamlingen av data skedde under hösten 2023 och totalt ingick över 600 bolag från de nordiska länderna i urvalet, varav 352 bolag är noterade på Nasdaq Stockholm. B3 hamnar på en delad 13:e plats i kategorin för small-cap där totalt 89 bolag ingick i urvalet.

Vi är verkligen stolta och glada över att få inta en topplacering på denna ärofyllda lista över mångfald bland börsnoterade bolag. Olikheter är ett av våra värdeord och vi tror verkligen på att en mix av åldrar, kön, personligheter och bakgrunder berikar alla team. Att detta också uppmärksammas externt är verkligen glädjande.

PERNILLA BROLIN, HEAD OF PEOPLE & CULTURE PÅ B3 CONSULTING GROUP

Nordic Business Diversity Index 2024