Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet 240118

Women in Tech

B3 samarbetar med Women in Tech och är partner till årets event

Den 17 april, för elfte året i rad, arrangeras Women in Tech:s konferens, där 2 500 kvinnor samlas för en heldag på Stockholm Waterfront Congress Centre. Tillsammans med partners bjuds deltagarna in för att bygga nätverk och få inspiration och insikter från förebilder i branschen. B3 deltar även i år som stolt partner till eventet.

- Vi är mycket glada och stolta över att vi även i år deltar som partner till Women in Tech. Vi startade vårt samarbete inför förra årets event och har också haft möjlighet att arrangera ett gemensamt meet up under året, vilket har varit mycket givande. Olikheter är en del av vårt DNA inom B3 och vi arbetar aktivt med jämställdhet för att attrahera fler kvinnor, både till B3 och till branschen. Men frågan är för stor för att driva själv. Därför är det glädjande att vi är många som går samman för att skapa förändring, säger Pernilla Brolin, Head of People & Culture på B3.

Women in Tech arbetar med att inspirera kvinnor att välja en karriär inom teknik - och att få dem som redan är i branschen att stanna kvar - genom att tillhandahålla nätverk, förebilder och inspiration. Detta görs bland annat genom en årlig konferens, nätverkande meet ups m.m. Årets konferens har temat Connect, Create, Innovate. Genom att spegla de samarbetande och innovativa aspekterna av tech vill Women in Tech att dagen ska vara en katalysator för kontakt. Ambitionen är att lyfta fram nya idéer och ge nya blickar på utvecklingslandskapet, uppmuntra transformativa samtal och överbrygga klyftor mellan tekniska domäner.

Närmare 40 ledande bolag i Sverige prioriterar att som partners lägga tid, engagemang och budget på att få in fler kvinnor i techbranschen, och samtidigt stödja dem att stanna och växa. B3 deltar som partner med monter och flera representanter från bolaget på plats under konferensen den 17 april på Stockholm Waterfront. Besök oss gärna i vår monter. Alla är välkomna som medlemmar och på eventen, mer information om anmälningsförfarande finns att läsa på Women in Techs webbplats. Länk till annan webbplats.

Kontakta oss