Nyhet

B3 Runtime lanseras

Interaktiv löparupplevelse i fokus när B3 arrangerar lopp för studenter tillsammans med Nackademin och Marathongruppen.

Den 29 september är det premiär för ett helt nytt löparevent då Nackademins studenter bjuds in till ett interaktivt lopp i samarbete med B3 och Marathongruppen. Genom appen B3 Runtime kommer studenterna springa en bana i Hagaparken, få ledtrådar längs vägen och svara på frågor genom den innovativa appen. Loppet kombinerar en fysisk utmaning med teknisk innovation för en ännu mer spännande löparupplevelse.

Appen B3 Runtime har byggts av LIA-studenter på B3, från bland annat Nackademin, med stöd från B3s seniora utvecklare och släpps nu för extern lansering. Appen kan anpassas med frågor och kartor för olika event och är för detta ändamål skräddarsydd för Nackademins studenter.

Det känns väldigt spännande att få arrangera detta lopp! Vi har haft flera omgångar LIA-studenter som har arbetat med att utveckla appen och att vi får nu lansera den externt tillsammans med Nackademins studenter är verkligen roligt. Vi är också väldigt glada och stolta över att Marathongruppen, Sveriges största arrangör av motionsevenemang, är med som samarbetspartner, säger Kenneth Andersson, Konsultchef på B3 Innovation och Johnne Adermark, Culture and Wellness partner på B3 Consulting Group.

Vi är stolta över att våra studenter tillsammans med B3 och Marathongruppen kan visa upp en helt ny interaktiv löpresa som kombinerar teknik med fysisk utmaning. Det är genom dessa projekt vi återigen ser att relevanta samarbeten mellan arbetslivet och våra studenter skapar innovation för framtiden. Vi ser fram emot en kul och inspirerande dag.

ULRIKA HARGÖ, UTBILDNINGSCHEF, NACKADEMIN

Ända sedan premiären av Stockholm Marathon 1979 har vi haft en hunger och vilja att utveckla den svenska motionsloppsbranschen. Att tillsammans med Nackademin och B3 få testa teknik som har potentialen att ge en helt ny upplevelse för våra deltagare känns spännande. Förhoppningsvis kan vi sedan ta den vidare in i ett av våra ordinarie evenemang, säger David Fridell, verksamhetschef för Marathongruppen, Sveriges största arrangör av motionsevenemang.

Läs mer om loppet och appen här

Runtime