Nyhet

Röster från Women in Tech

Varje år arrangerar Women in tech Nordens största tech-konferens för kvinnor och B3 deltog på det energifyllda eventet på Stockholm Waterfront i Stockholm. Vi ser tillbaka på dagen som en fartfylld och inspirerande heldag där vi deltog med vår egen monter och hade ett 30-tal kollegor som minglade runt och deltog på spännande föreläsningar. Hör två av våra medarbetares minnen från mässan.

Aylin Özkan, IT-säkerhetsspecialist på B3 Init

Vad är ditt starkaste minne från mässan?

Det var första gången jag besökte Women in Tech och jag tyckte det var intressanta talare på programmet. Inledningstalaren Atefeh Sebdani berörde verkligen med sin historia. Hon fick mig att reflektera kring hur vi alla har olika förutsättningar, bakgrund med mera. Hennes berättelse blev ett samtalsämne i mötet med andra deltagare under dagen.

Hur skulle du beskriva B3s engagemang i frågor gällande inkludering och jämställdhet?

Det är viktigt att vi som företag lyfter de här frågorna och det borde vara viktigt för alla bolag. Vi är ju förebilder i samhället.

Lärde du dig något nytt?

Jag lyssnade bland annat till Milla Sjöstrand, en ung svensk ung racerförare, som var otroligt inspirerande och normbrytande! Hennes berättelse ingöt mod - om hon kan, så kan jag!

Malin Heyman, konsultchef på B3 Innovation

Vad tog du med dig från dagen?

Jag har följt Women in Tech sedan starten och initiativet ligger mig varmt om hjärtat. Detta forum behövs för att främja en mer balanserad bransch och är en plattform och möjlighet för kvinnor att nätverka sinsemellan.
Jag har besökt Women in Tech flera gånger och ser det som en möjlighet att bland annat träffa före detta kollegor, lyssna på intressanta talare och inspireras av andra kvinnor inom branschen. Det finns en energi, härlig dynamik och nyfikenhet på Women in Tech!

Hur skulle du beskriva B3s engagemang i frågor gällande inkludering och jämställdhet?

Jag är så glad åt vårt partnerskap med Women in Tech och att B3 deltar i ett sånt här forum och det är ett exempel på hur vi arbetar med jämställdhetsfrågor. Det är lätt att prata om dessa frågor, men det viktiga är att bolaget agerar. Vi är många kvinnor inom B3 och jobbar aktivt med att rekrytera fler.