Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

erfarenhet

Agil Transformation

Erfarenhet som delas multipliceras

B3 arbetar målmedvetet för att ha en kultur som bygger på delaktighet och samarbete, med högt i tak och stor frihet, och där välbefinnande och lärande är viktiga ingredienser. Här berättar några medarbetare om hur kärnvärdet Erfarenhet hänger ihop med vår företagskultur.

Inom koncernen finns många ambitiösa medarbetare med spetskompetens och erfarenhet från flera områden. Exempelvis har B3 uppåt 300 utvecklare som dagligen får intressanta insikter inom olika teknikområden. B3 ville skapa möjlighet att dela dessa erfarenheter – för att sprida kunskap, inspirera och stärka gemenskapen. Ivo Leszczynski, B3 CodeRight och Johnne Adermark, B3 Innovation berättar om hur.

Hur skapade ni möjligheten att dela erfarenheter?

— Ursprungsidén var ett stort utvecklarevent i maj 2020, fyllt av inspiration och spännande föreläsningar. Men vi fick köra digitalt istället, vilket kanske inte enbart var någon nackdel, säger Johnne. Det förde med sig att vi skapade en plattform med allt från planering till paketering, produktion och sändning. Det kallar vi nu för TechTalks, en community där utvecklare och tekniska ledare utbyter kunskap och erfarenheter. Dessutom har vi kunnat öppna upp för fler deltagare, både i Sverige och i andra länder.

Vad har ni gjort hittills?

— Under andra halvan av 2020 hann vi hålla ett tiotal webbinarier inom områden som webb, Java, funktionell programmering, molntjänster, OWASP och tillgänglighet på webben, berättar Ivo. Men vi hade också mer övergripande ämnen, som när en av våra medarbetare berättade om sin resa från utvecklare till arkitekt. Tanken är också att varje pass ska generera ett internt forum för vidare diskussion och lärande. På det sättet skapar vi naturliga kompetensområden där intresse finns.

— Även om passen främst har riktat sig till interna deltagare har vi även haft en del kunder och branschkollegor som deltagit, och vi har fått väldigt fin respons från dem, fortsätter Johnne.

Hur ser fortsättningen ut?

— Vi är en arbetsgrupp som löpande planerar fortsättningen på TechTalks. Vi försöker fånga upp ämnen som våra medarbetare antingen är intresserade av eller själva vill prata om. Alla initiativ är välkomna, säger Ivo. Det viktigaste är att dra nytta av de erfarenheter som våra kunniga kollegor bär på och att ge dem möjlighet att dela med sig av den kompetensen.

Kontakta oss