Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Energi

Energi

Energi för att skapa nytt

B3 arbetar sedan länge för att stärka energin med gemensamma aktiviteter.
I början handlade det främst om träning. Efterhand har satsningen breddats med fler välmående-, lärande- och kulturaktiviteter. Tommy Sarenbrant, Employer Branding Officer, är ansvarig.

Varför vill B3 ha hög energi?

– Vi är ett entreprenörsdrivet bolag, med människor som vill prova saker, skapa nytt och dela med sig. Energin som det skapar är otroligt viktig för oss, både när det gäller bolagets fortsatta utveckling och att attrahera medarbetare, säger Tommy. De som mår bra gör bättre ifrån sig på sina uppdrag, samtidigt som de sprider glädje och energi. Och energi smittar. Vi vill att den som kommer in genom vår dörr ska mötas av energi. Det ska kännas att vi ger människor möjlighet att utvecklas.

Hur skapar ni energi?

– Ofta börjar det med att någon medarbetare vill dela ett intresse med sina kollegor. På så sätt har vi fått testa allt från strongman och afrikansk dans till rodd, velodromcykling och klättring. Idag finns en rad stående aktiviteter som simning, crossfit och yoga, och vi har grupper inom exempelvis cykling och skidor som tränar och tävlar tillsammans. Det finns bokklubb, det anordnas musikquiz och lagas hälsosam mat. Vi har haft svampplockning med expert och några tog skepparexamen tillsammans.

– Under pandemin har aktiviteter som yoga flyttat till digitala kanaler och kl 14 varje dag kör vi plankan via teamsmöten – också ett sätt att ses och lära känna varandra.

Hur ser ni till att det lever vidare?

– Det här är prioriterat för oss. På varje ort finns wellness-ambassadör, med egen budget för lokala aktiviteter. Många chefer är engagerade och det finns en samsyn i ledarskapet om hur viktigt detta är, inte minst för att vara en attraktiv arbetsplats för jobbsökande. Drivna, energirika människor som delar med sig, lockar hit andra som vill utvecklas. Det blir till en god spiral.

Kontakta oss