Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

case

Jetpak

Ny CRM-plattform på rekordtid för Jetpak

Snabbt på plats med tidig realisering av värdet, var önskemålet när B3 Alenio hjälpte Jetpak att införa ny CRM-plattform.

Jetpak är nordens ledande logistikbolag för expressleveranser och jobbar under parollen "on time in no time. När Jetpak skulle införa sin nya CRM-plattform var därför förväntningarna att det skulle vara snabbt på plats med tidig realisering av värdet. Jetpak valde att samarbeta med B3 Alenio.


Alenio hjälpte till med kartläggning av affärsprocesser, utvärdering av olika lösningar, samt handfast projektledning vid systeminförande och onboarding. Totalt tog det Jetpak och Alenio 8 månader att upphandla, implementera och komma igång med användandet av den nya CRM-plattformen, Salesforce.

Den viktigaste framgångsfaktorn för att lyckas med införandet var att etablera nära samarbete med både verksamhets- och tekniksidan. Detta gjorde det möjligt att fånga verksamhetens behov med förståelse för vad som var tekniskt möjligt. Genom att växeldra behov och lösning kunde komplexiteten hållas nere vilket innebar kortare införandetid och lägre kostnader. Samtidigt gav det möjlighet att använda Salesforce fullt ut och anamma best practices för verktyget.

Den nya CRM-plattformen har fått ett mycket positivt mottagande inom Jetpak och gjort det möjligt att standardisera och professionalisera arbetsprocesserna över alla länder, få mer kontroll och bättre uppföljning av KPI:er samt jobba mer framåtlutat med leadsgenerering och Marketing Automation.

Björn har ett fantastiskt driv, en mycket hög kompetens, är tydlig, bra på att förklara och snabb på att återkoppla. Vi har haft ett väldigt smidigt och effektivt samarbete med Alenio

PETRA LINDROOS, CRM-ANSVARIG JETPAK

Dela caset

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon
Fredrik Dolleus

KONTAKTA MIG GÄRNA FÖR MER INFORMATION

Fredrik Dolléus

Kontakta oss