Utmaningar som fritidsintresse och i jobbet – möt Daniel Johansson!

Daniel är inte bara en engagerad konsult som moderniserar och bygger om nätverk hos en av våra stora myndigheter, han är även en teknikintresserad fotograf som underhåller sitt tålamod och samarbetsförmåga i onlinespelet World of Tanks!

Tidigt intresse för kommunikation och teknik

Att växa upp med en pappa som flygledare och flygledartornet som ett andra hem var kanske en stor bidragande faktor till Daniels intresse för kommunikation och teknik. Han kom så småningom in på datorer och började testa modem och internet.

-”Sen spårade det ur helt enkelt”, säger Daniel med glimten i ögat. 

Daniel jobbar med nätverk och framför allt med fokus på säkerhet, något som enligt honom blir allt viktigare. Nätverk är grunden i all IT och Daniel delar in området i två spännande utmaningar som han älskar att lösa. Den ena är den mänskliga biten där det gäller att få med kunden på en moderniseringsresa. Den andra är den tekniska biten som handlar om att få bygga upp kundens nätverk från noll, utan avbrott dessutom.

Karriären började som kabeldragare hos en av de stora telekomoperatörerna. Till B3IT kom Daniel i början av 2016. Då provade han på konsultlivet för första gången efter att ha varit anställd sedan 1997. I dag har han uppdrag hos en myndighet där han moderniserar och bygger om nätverk, både drift och i projekt.

Daniel ser på rollen som konsult som en möjlighet att få träffa mycket folk, samtidigt som man får grotta ner sig i något man brinner för.

-”Jag tror man behöver vara intresserad av det man pysslar med, men ändå vara social. Det hör till konsultrollen. Och det är klart man gör ett bättre jobb om det man håller på med är ett privatintresse också”, säger han.

Fotointresset ur teknikperspektiv

Själv beskriver Daniel sig som ett socialt teknikfreak. Teknik i alla former ligger varmt om hjärtat, både ny och gammal – eller båda tillsammans. Det syns även i hans fritidsintressen varav ett är hans stora fotointresse.

-”Traditionellt ser man på foto med ett kreativt tänk. Jag kom in på foto via teknik och ser på foto med ett tekniktänk i stället”, berättar han om sin fotokonst. Daniel fotograferar allt från privatfoto till paparazzi och kändisfoto.

Paparazzifoto är en jakt och skapar spänning. Dessutom menar Daniel att det utvecklar ett jävlaranamma. 

-”Jag minns gånger vi väntat i timmar utanför hotell för att få en glimt av någon stor stjärna som är på besök. Men belöningen är stor när vi lyckas fånga personen på bild!”.

Många gånger är det som händer runt omkring själva fotograferingsobjekten eller tillfället som är det intressanta att fånga. Det kan handla om teknik, åskådare eller andra händelser i samband med det som fotograferas.

-”Jag har varit med på alla kungliga bröllop och dop sedan kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig. Det händer ofta många intressanta saker runt omkring huvudpersonerna på just de evenemangen!” säger Daniel och visar fantastiska bilder på teknik, kablage och lampuppsättningar i förgrunden och kronprinsessan med familj i bakgrunden. 

Utmaningar även online

Daniel gillar att ta bilder utan att behöva redigera. Han säger sig vara sin egna största kritiker, men att hitta sina egna svagheter gör att han utmanar och driver sig själv och sitt arbete framåt. Och utmaningar är, förutom tekniken, en gemensam nämnare i hans fritidsintressen – Daniel är även en hängiven lagspelare i onlinespelet World of Tanks.

-”Det är fantastiskt kul att utmanas i ett så taktiskt och krävande lagspel som World of Tanks är. Man vet inte vad som händer i nästa stund, man måste samspela och det blir extra viktigt att man fungerar som grupp. Tolerans och tålamod är viktiga egenskaper”, berättar Daniel. 

Förut spelade han i ett stort lag flera dagar i veckan och deltog i turneringar. I dag är det mer som en form av avslappning och rekreation för Daniel – han ser det som ett sätt att koppla av. Men det finns även en stor social bit och historik i spelandet, både online och offline. Historik, statistik och tekniska data kring både tankar och om världskrigen finns med i spelvärlden. World of Tanks har även en koppling till försvarsfordonsmuseet Arsenalen, där finns en spelhörna mitt bland fordon och historik.

Konsultlivet på B3IT

Daniel trivs bra med konsultlivet och han uppskattar många av de fördelar det för med sig. Han nämner till exempel frihet och valfriheten att kunna byta uppdrag om han skulle känna att han fastnar inom ett område. Även den lönemodell B3IT har gör det möjligt för honom att gå på kurser och evenemang som han velat gå på länge. Ett exempel på det är att Daniel tillsammans med en kollega ska åka till årets upplaga av Defcon i Las Vegas i juli. 

-”Vår lönemodell öppnar många dörrar till så många grejer man velat göra, det är helt fantastiskt”, konstaterar han med glädje och säger att sommarens resa till Las Vegas är något han planerat att göra i flera år men aldrig haft möjlighet till.

Men det är inte bara lönemodellen som gör att Daniel trivs på B3IT. Han trivs med ett småbolagstänk med nischade småbolag men med ett stort bolags trygghet och möjligheter i ryggen. Ett bolag som växer i lagom takt, med rätt personer och rätt tänk. Och den synen tycker han genomsyrar även de anställda.

-”Det är mycket trevligt folk som man kanske inte träffar så ofta men det finns alltid någon att prata med. Människor här är öppna”, säger han och konstaterar att det finns en spännande blandning av kompetenser och uppdrag bland konsulterna. Han menar att många verkar ha intressanta uppdrag som bidrar inom flera olika delar av samhället – hos myndigheter, inom vården och privatsektorn, för att nämna några.

Vi på B3IT letar alltid efter nya stjärnor till våra team. Vill du bli Daniels kollega?

Se lediga jobb