Hockeypappan som gillar båtliv – möt Magnus Mellbin!

Magnus är inte bara en engagerad hockeypappa med stort idrottsintresse som kör båt i Stockholms skärgård, han jobbar även som nätverksarkitekt med förändring av driftsmiljöer och infrastruktur hos en av våra stora myndigheter!

Från anställd till konsult

 -”Jag har varit anställd så länge, kan jag verkligen något?” var tanken som dök upp i Magnus huvud när han efter 23 år på samma ställe blev erbjuden en konsultroll på B3IT. Det var hösten 2015 som han lämnade Svenska Spel till förmån för livet som konsult. Även om han hade jobbat som intern konsult innan och var van med att hantera olika utmaningar och situationer, var det till slut möjligheten att få testa något nytt och kunna se olika miljöer som blev avgörande för att våga ta steget in i konsultvärlden. 

Magnus jobbar med driftmiljöer och infrastruktur.

-”Jag gillar att bygga något från grunden, något som dessutom är grunden till övrig IT”, säger han och konstaterar samtidigt att han nog alltid har jobbat med olika former av drift. I dag har han ett uppdrag hos en myndighet som nätverksarkitekt. Hans uppgift är att övergripande analysera kundens nätverk och nätverksdesign, bedöma dess korrekthet och vid behov skapa och följa upp eventuella åtgärdsplaner. Huvudsakligen handlar det om att se till att nätverket är modernt och anpassat för vad kunden behöver.

Att Magnus i dag jobbar med det han gör var inte meningen från början. Hans plan var egentligen att bli arkitekt men att det blev inom nätverk är mer en slump.

-”Switchar, routrar, brandväggar… det är inte så svårt”, säger han och berättar att han trivs bra i rollen som länk mellan olika grupperingar och personer på olika nivåer. Han ser sig som en pedagogisk person och tycker om att få förklara hur allting fungerar och hänger ihop. För att trivas i den rollen, tror han att man behöver vara öppen, flexibel och lyhörd.

Båtliv, hockeyintresse och maraton

Utanför jobbet har Magnus fullt upp med annat. När han inte åker båt i Stockholms skärgård, utgör idrott i olika former en stor del av fritiden. En hel del tid lägger han ner på hockeyintresset.

Magnus är uppvuxen i Åkersberga med en bror och en far som alltid spelat hockey och han spelade själv tills han var 23 år. I dag är det sonen som för intresset vidare. Magnus hjälper de minsta spelarna i hockeyskolan och är även lagledare för Nacka HK:s team -05.

-”Jag tycker det är viktigt för barn att hålla på med lagsport och få en bra fritidssysselsättning,” säger Magnus. ”Och man får ju så mycket energi själv av att se barn som är glada!”. 

Men det är inte bara vid hockeyrinken eller vid sidan om planen som Magnus får utlopp för sitt idrottsintresse. Tidigare var han en aktiv löpare, men med nio maratonlopp bakom sig (bland annat i Rom, Barcelona och New York) har Magnus slutat med löpning. I dag syns han bland annat på wellnessaktiviteter som ordnas av Team B3IT, som är idrottsföreningen på jobbet.

-”Det är ett perfekt tillfälle att få prova på olika aktiviteter tillsammans med kollegorna. Och man behöver inte vara en superatlet! Erfarenhetsnivån varierar mycket, det viktigaste är att man vågar prova, det skapar samhörighet”, säger han och lägger till att välmående är något som verkligen uppmuntras i bolaget.

I år koncentrerar han sig på cykling då han satt upp målet att cykla Vätternrundan. Någon hel svensk klassiker blir det inte menar han och berättar att cykelintresset har en rätt så enkel förklaring.

-”Det ser coolt ut att cykla!”.

Konsultlivet på B3IT

Osäkerheten Magnus kände när han började (om han verkligen kan något efter alla sina år som anställd) är som bortblåst sedan ett tag tillbaka. Magnus trivs mycket bra i konsultrollen. Det bästa än i dag är att få träffa nya människor och miljöer, samt friheten som konsultrollen erbjuder. När det kommer till vad som är unikt på B3IT lyfter han fram öppenheten, profileringen inom sport och friskvård samt friheten för individen att styra sina dagar.

-”Ingen står och piskar en att fakturera ett visst antal timmar”, säger Magnus och konstaterar att bolaget har bra värderingar. Han menar att det genomsyrar även de anställda, som är prestigelösa och sunda människor med bra värderingar enligt honom.

För att trivas på B3IT tror Magnus att man behöver vara en öppen person som stimuleras av teknik.

-”Men ändå väldigt alldaglig, prestigelös. Vi är alla rätt så vanliga”, säger han och konstaterar att viljan att bygga relationer både med kunder och kollegor är en stor del av rollen som konsult hos B3IT.

Är du redo att prova på livet som konsult? Vi söker alltid nya stjärnor till våra team, både med konsultbakgrund och utan.

Vill du bli Magnus kollega?

Se lediga jobb