Varför B3?

B3 har jobbat med drift och förvaltning sedan starten 2003. Det har gett oss en gedigen erfarenhet från krävande IT-miljöer hos stora svenska företag som Försäkringskassan, Cramo, ICA, Scania, Coop, Skanska och Axfood.

Vi arbetar bland annat med samtliga ledande databaser och våra 40 databasspecialister har över 500 års samlad erfarenhet inom databasadministration, utveckling, design och arkitektur. Vi finns på sex orter runt om i Sverige och alla våra DBA:er jobbar proaktivt med samma processer och metoder, utifrån vår egen Best Practice för drifttjänster.

Exempel på kunduppdrag

DBA-poolen hos B3 erbjuder en pålitlig outsourcing-lösning för databasdrift, med tillgång till professionella resurser dygnet runt. Fördelen för kunderna är en trygg och säker drift med hjälp av ständigt tillgängliga seniora konsulter.

SBS Discovery

B3IT sköter databas- och applikationsdriften åt SBS Discovery, som äger flera stora tv- och radiokanaler, bland andra Kanal 5, Discovery Channel, Animal Planet, Mix Megapol och NRJ.

Tele 2

B3 sköter tunga applikationsservrar för fast, mobil och IP-telefoni åt Tele 2 så att deras kunder får ständig tillgång till olika kommunikationstjänster.

Klarna

B3 sköter verksamhetskritiska databaser åt Klarna så att viktiga kunddata för olika e-handelstjänster hos Klarna alltid finns tillgängliga.

Scandic Hotels

B3 har fått förtroendet att sköta databas- och applikationsdriften åt Scandic Hotels med 230 hotell i sju länder. Vi ser till att databaserna drivs på bästa sätt, både tekniskt och affärsmässigt, med full kontroll på uppgraderingar och licenshantering. Och vi ser även till att databaserna alltid håller optimal prestanda och möter höga krav på tillgänglighet så att rumsbokningen flyter på i Nordens största hotellkedja. Läs mer

B3s konsulter sticker ut på att man både har en hög kompetens och är väldigt enkla att samarbeta med.

Björn Jonasson, IT Enterprise Architect, Scandic Hotels


 

Starka partnerrelationer

B3 är partner med några av branschens viktigaste leverantörer av plattformar och teknologier. 
Förutom Microsoft och Oracle har B3IT ett nära samarbete med framförallt Snow Software som är ledande inom Software Asset Management och Dbvisit inom replikering av data mellan olika databaser.

Vad erbjuder vi?

B3 erbjuder ett fast pris för databasdrift som tjänst. Antingen arbetar vi remote eller på plats i kundens egna lokaler. I tjänsten ingår bland annat följande uppgifter:

  • Säkerställa att backuper kan tas och återställas
  • Proaktiva insatser för att upprätthålla högsta möjliga tillgänglighet, till exempel att se över rutiner och ge förslag på förändringar i databasen
  • Omvärldsbevakning för nya releaser
  • Installation av säkerhetspatchar och uppgraderingar
  • Regelbunden prestandaanalys med förslag på optimering
  • Regelbunden kapacitetsplanering
Henrik Ernerot

Kontakt

Henrik Ernerot

tf VD B3 DBAce

henrik.ernerot@b3.se

Tel: 070-930 73 70

Kontor: Stockholm

Magnus Mellbin

Magnus Mellbin

Konsultchef B3 Networks

magnus.mellbin@b3.se

Tel: 070-218 16 57