Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INTERVJU

Malin Mamgren, LIA-praktikant

”Att få jobba agilt och i team har varit kul och värdefullt”

Efter att ha arbetat på hunddagis i många år kände Malin Malmgren att det var dags för något nytt och nästa steg blev en utbildning inom IT, närmare bestämt en 2-årig frontendutbildning på Nackademin i Stockholm. När det var dags för praktik föll valet på B3.

Utbildningen består av LIA-praktik (lärande i arbete) under två perioder förlagt under det andra året på skolan. Malin genomför just nu sin sista vecka på den 12 veckor långa praktiken och därefter är det dags för examensarbete.

Vad har praktiken på B3 inneburit?

— När jag började min praktik på B3 hoppade jag tillsammans med ett gäng andra praktikanter in ett projekt där vi jobbar med att utveckla och bygga en app med tillhörande adminwebb. Teamet består av mig och andra praktikanter, två seniora utvecklare och en UX:are och leds av två konsultchefer. Vi har stående möten varje morgon och stämmer av vad vi ska göra under dagen. Vi jobbar agilt och går igenom en lista med vad som ska göras och sätter mål för två veckor i taget.

Vad var det som lockade dig till B3?

— Jag träffade B3 på en branschdag anordnad av skolan. Jag fick då bland annat höra om appen som B3 arbetar med, och tyckte det lät som ett roligt projekt att få jobba med. Jag tyckte även att B3 verkade ha en bra energi och det kändes kul att få komma in på ett större företag och få en inblick i konsultbranschen.

Vad har det bästa varit med att göra praktik på B3?

— Att få jobba i ett team tillsammans med de andra praktikanterna. Det har varit skönt att ha ett team att kunna bolla saker med. Det har också varit roligt att få testa på att jobba med scrum. Människorna är väldigt trevliga här på kontoret och det är en trivsam miljö. En annan fördel har varit friheten och möjligheten att kunna styra sin arbetstid själv, att både kunna arbeta hemifrån och på kontoret, vilket jag har sett som något väldigt positivt.

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

fakta

Namn: Malin Malmgren
Ålder: 32
Bor: Södermalm, Stockholm
Fritidsintressen: Umgås med vänner, samt promenera med min hund, en 7-årig finsk lapphund vid namn Gordon.
Drömmer om: Just nu är målet inställt på att hitta ett jobb efter examen. Jag vill få djupare kunskaper inom området och utvecklas inom det.

Kontakta oss