Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Intervju

Camilla

”Jag uppskattar att B3 fokuserar mycket på lärande och utveckling”

Camilla Mogstad studerar till Javautvecklare på IT-Högskolan i Stockholm och gör förnärvarande sin praktik på B3. Här berättar hon mer om sin första tid på B3.

KORT OM CAMILLA
Ålder: 31 år
Bor: I Sundbyberg
Fritidsintressen: Virka, teckna, och att läsa.
Drömmer om: Att kunna förena mina fritidsintressen med mina programmeringskunskaper och utveckla en applikation med nya verktyg för till exempel teckning.

Camilla har tidigare jobbat som IT-konsult, men då främst mot verksamheten och hon kände att hon saknade djupare tekniska kunskaper. Intresset för IT växte och hon bestämde sig då för att sadla om och bli utvecklare. Hon studerar nu sista året på utbildningen.

Vad har praktiken på B3 inneburit?

— Jag jobbar i ett internprojekt vars mål är att bygga en app med tillhörande webbsajt. Teamet består av mig och andra praktikanter, och leds av två konsultchefer. Vi jobbar enligt ramverket för agil utveckling och arbetar därför i sprintar och har bland annat dagliga stå-upp-möten. Utöver det dagliga arbetet erbjuds jag även att ta del av företagets olika event och sociala tillställningar, så som tech-frukostar och julfest.

Vad var det som lockade dig till B3?

— B3 är väldigt aktiva på min och andra skolor och deltar bland annat i arbetsmarknadsdagar och sitter med i ledningsgrupper. Därför kände jag mig trygg i att B3 var seriösa och erbjöd bra praktikplatser som motsvarade min och skolans förväntningar. Samtidigt har B3 alltid gett mig ett bra intryck av att vara en trevlig arbetsplats med kompetenta och stöttande kollegor.

Vad har det bästa varit med att göra praktik på B3?

— Det bästa med praktiken på B3 är att få ta del av ett riktigt projekt som kompletterar min utbildning. I skolan har vi lärt oss att skriva kod men i verkligheten spenderar en utvecklare också mycket tid med att läsa andras kod, ge statusrapporter och diskutera lösningar i grupp – och allt det får jag göra på B3. Jag tycker också om att B3 fokuserar mycket på lärande och vidareutveckling. Bland annat hålls det regelbundna föreläsningar, och när vi praktikanter stöter på nya språk och tekniker brukar programmerare på B3 hålla presentationer för oss om dessa ämnen. Sammanfattningsvis tycker jag praktiken på B3 ger mig bra förberedelser för min framtida karriär som utvecklare.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss