Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INTERVJU

Albin

”B3s energi lockade mig att göra praktik här”

Albin Gjörling Lindell studerar till Frontend-utvecklare och har nyss avslutat sin första praktikperiod på B3. Här berättar han om vad som lockade honom till att välja just B3.

Albin ville ha ett flexibelt och kreativt arbete samt syssla med problemlösning i framtiden. De ledde honom till att söka en 2-årig yrkesutbildning inom Frontend-utveckling på Nackademin i Stockholm. Under utbildningen erbjuds studenterna LIA-praktik (lärande i arbete) och B3 blev ett naturligt val för Albin.

Vad har praktiken på B3 inneburit?

— Praktiken på B3 har varit superspännande, jag har suttit med flera andra praktikanter i ett internprojekt under 10 veckor. Där har vi jobbat agilt tillsammans med att ta fram en app. Vi har haft dagliga avstämningar om vad man har gjort och vad man ska göra. Om man suttit fast med något så har man snabbt kunnat få hjälp av sina kollegor. Vi har alla fått komma med input, som har blivit till riktiga funktioner i projektet, vilket har varit superkul!

Vad var det som lockade dig till B3?

— Jag kom i kontakt med B3 via en branschdag på skolan i våras. Jag kollade upp några olika företag i Stockholm men B3 var det företag som jag var mest intresserad av att söka till efter lite djupdykning i själva bolaget. B3s härliga energi lockade mig mycket!

Vad har det bästa varit med att göra praktik på B3?

— Aldrig har jag varit så nöjd med ett jobb som på B3, alla som jobbar här är så välkomnande och vill hjälpa om de kan. Sen är B3 helt fantastiska på att hitta på saker tillsammans, man känner sig aldrig ensam här. Alla jag har träffat verkar så drivna och taggade på jobbet. Under hela min praktikperiod så har jag aldrig känt av någon söndagsångest inför arbetsveckan, som jag tidigare har gjort.

KORT OM ALBIN

Ålder: 24 år
Bor: I Sollentuna med sambo och katt.
Fritidsintressen: Gillar att spendera tid med vänner och familj, att hitta på nya saker samt utforska nya områden och kunskaper.
Drömmer om: Att skaffa hund i framtiden.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss