INTERVJU

”En spontanansökan gav mig jobbet som konsult på B3”

Anki Nylander är civilekonom i grunden och arbetar just nu som konsult för Volvo Cars som Tech Lead. Möjligheten att ständigt få lära sig nya saker och att utöka sitt kontaktnät är några av fördelarna hon ser med konsultrollen.

Varför valde du att söka dig till B3?

Jag sökte mig till B3 för att jag ville prova på livet som konsult. Jag har tidigare arbetat på köparsidan som IT-ansvarig och hade mycket daglig kontakt med externa konsulter, så att byta sida och bli en av dem kändes inte främmande. Jag hade hört talas om B3 och bläddrade bland jobbannonserna, men det fanns ingen som var klockren för mig. Så jag skickade in en spontanansökan i stället, och på den vägen är det.

Berätta kort om dig och din bakgrund?

Jag är civilekonom i grunden, men eftersom jag har ett stort intresse för IT så har jag sakta men säkert förflyttat mig åt det hållet, med fokus på Office 365 samt ekonomi- och affärssystem. Jag tycker om att arbeta med molnbaserade tjänster där någon annan tar hand om drift och hårdvara så att jag i stället kan fokusera på att skapa affärsvärde utifrån teknologin. Det är även där Power Platform kommer in, med de oändliga möjligheterna att snabbt skräddarsy lösningar utan, eller med mycket enkel kod.

Kan du berätta mer om ditt nuvarande uppdrag på Volvo Cars?

I min roll på Volvo Cars är jag Tech Lead för Power Platform & Dynamics 365 med fokus på governance. Det är en plattform som utvecklas i snabb takt med nya funktioner och tjänster, vilket innebär ett utmanande och kontinuerligt lärande med många kontaktytor. Jag arbetar i ett team som ansvarar för digitalt samarbete och Microsoft 365, där varje teammedlem har sitt fokusområde, till exempel Teams, SharePoint etc.

Vad är det bästa med konsultrollen?

Jag skulle säga möjligheten att ständigt få lära sig nya saker och utöka sitt kontaktnät. Dessutom är det ganska fritt med stora möjligheter att påverka vilket håll man vill gå inom sin roll.

Vad tycker du är bäst med att jobba på B3?

Först och främst har jag en fantastisk konsultchef som alltid peppar och stöttar samt hittar spännande uppdrag. Det är ovärderligt för mig. Jag uppskattar och sympatiserar även med B3s hälso- och miljötänk, även om jag själv inte är så sportig som många av mina atleter till kollegor.

Anki Nylander