Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INTERVJU

Elin R

“Jag trivs med den inspirerande och lärande miljön på B3"

Möt Elin Rosenqvist, Business Coordinator på B3 som bytte hotell och service-branschen mot den dynamiska IT-branschen.

Vad gör du på B3?

— Jag är Business Coordinator på B3 och jobbar med förfrågningar, matchningar av konsulter, avtal och administration kopplat till försäljningen.

Hur ser din yrkesbakgrund ut?

— Jag arbetade flera år inom hotell och service. Därefter jobbade jag med kundservice och som utbildningskoordinator. Mitt senaste jobb var som sourcing-specialist, att matcha konsulter mot uppdrag. Jag har en blandad bakgrund, men den röda tråden har alltid varit arbete med människor och som koordinator. Det har visat sig att det är där mina styrkor ligger.

Hur var det att byta bransch och börja arbeta inom IT?

— Det var utmanande, men jag gillar utmaningar och har lärt mig, och lär mig, jättemycket hela tiden. IT-branschen är väldigt dynamisk så det gäller att hela tiden vara ödmjuk inför att lära sig nya saker.

Vilka är dina främsta styrkor i din roll?

— Jag är bra på att hantera när det är mycket på gång samtidigt eftersom jag är snabb och förstår sammanhang enkelt. Sen tycker jag att det är fantastiskt kul att jobba med människor och därför passar denna roll mig bra. Jag får många kontaktytor och det gillar jag.

Vad inspireras du av i din jobbvardag?

— Mina kollegor inspirerar mig mycket, de är otroligt kompetenta och smarta. Det är stimulerande att det finns så mycket att lära av så många på B3, jag är omgiven av specialister hela tiden, oavsett om de arbetar med HR eller programmering. Det är häftigt att vara bland experter och det skapar en väldigt lärorik miljö.

När har du som allra roligast på jobbet?

— Oftast har jag som allra roligast när jag får arbeta i ett team och när jag arbetar med människor. Hur det ser ut exakt är inte det viktigaste, men jag uppskattar att få vara del av ett sammanhang där människan står i fokus.

Vad är det bästa med att arbeta inom IT och tech?

— Känslan av att det händer saker hela tiden. Det finns alltid något att lära sig och jag kommer aldrig att bli fullärd. Jag trodde aldrig att jag skulle arbeta inom tech, men är väldigt glad att jag gör det idag.

Varför sökte du dig till B3?

— En stor anledning till att jag sökte mig till B3 är bolagets fokus på wellness och rörelse. Att kunna yoga på kontoret är fantastiskt. Eller att kunna utmana sig till att börja springa långdistans. Jag jobbar som gruppträningsinstruktör på fritiden, både med hög- och lågintensiv träning. Det är nog en bra spegling av min personlighet, det intensiva och det lugna.

Vad är det viktigaste hos en arbetsgivare för dig?

— För mig är det viktigt att vara på en arbetsplats där alla är inkluderade oavsett vilken roll personen har, och att bolaget vill framåt. Att alla får vara sig själva och ha sin stil och sitt uttryck är också viktigt för mig. Jag uppskattar B3s engagemang för att vara en mer jämställd arbetsgivare.

Vad är en ledares viktigaste egenskaper för dig?

— Jag mår bra när mina chefer och ledare litar på mig. Och jag gillar tydlighet med värme. Min erfarenhet av ledarskapet på B3 är att det är tydligt och omtänksamt. Min andra dag på jobbet sprang jag på Sven, vår VD, som sa “Hej, är det du som är Elin?”. Det tyckte jag var roligt, att högsta chefen hade koll på att jag skulle börja jobba på företaget.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss