Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Intervju

Rosmarie

Ekonomen som blev uttråkad och sökte sig till den snabbrörliga IT-branschen

“Mitt mål var att ha ett så flexibelt jobb som möjligt för att kunna jobba var jag vill, när jag vill”.


Varför valde du att söka dig till B3?

— En gammal kollega till mig pratade väldigt gott om B3 och bolagets kultur. Att företaget uppmuntrar till välmående och att ha kul, passar mig väldigt bra. När jag väl började på B3 kändes det superbra. Men jag hade otur min första dag på jobbet då jag ramlade med cykeln på väg till jobbet, så jag kom aldrig fram till kontoret. Jag fick hjälp att ta mig till akuten och där hade jag ingen mottagning så jag kunde inte meddela anledningen till varför jag inte hade dykt upp. Tillslut fick jag tag på min nya chef som engagerade hela HR-teamet i vad som hänt, så jag blev minst sagt varmt välkomnad min första arbetsdag, trots att jag inte ens var där. Det gjorde att jag direkt fick en fin upplevelse av den omtanke som finns förg B3s medarbetare.

Har det alltid varit en självklarhet för dig att arbeta inom tech och IT?

— Nej, jag är ekonom i grunden, men när jag arbetade med det tyckte jag att det var så repetitivt. Jag blev snabbt uttråkad, så jag började söka efter ett nytt jobb. Jag ville hitta ett socialt jobb där jag träffar kunder, men samtidigt ett jobb där jag också får sitta och analysera och ägna mig åt problemlösning. Jag tänkte att applikationskonsult, det låter som ett kul jobb. Det tog mig vidare in på CRM och Dynamics och på den vägen är det. Mitt mål var att ha ett så flexibelt jobb som möjligt för att kunna jobba var jag vill, när jag vill. Inom IT erbjuds du ofta just detta. Därför drogs jag extra mycket till den här branschen.

Vad gör en applikationskonsult?

— Jag kundanpassar olika digitala system. Utifrån intervjuer med systemanvändarna optimerar och anpassar jag deras processer och justerar systemet för att uppfylla kundens behov och krav.

Vilka är dina främsta styrkor i din roll?

— Jag är bra på att se detaljer, jag gillar att komma på lösningar och att vara länken mellan kund och system. Att förbättra upplevelsen och värdet för kunden. Jag är även bra på att ha en dialog med olika personer, allt från utvecklare till någon på kundservice. Det kräver en viss skicklighet att anpassa sin kommunikation utifrån vem det är man pratar med, vilket jag tycker är kul.

När har du som allra roligast på jobbet?

— Hela tiden! Framförallt när jag jobbar tillsammans med mina fantastiska kollegor. Jag inspireras av drivna människor och jag drivs av att ta del av vad andra brinner för och deras engagemang i saker. Det ger mig positiv energi, så det är den typen av miljö jag vill jag vara i när jag jobbar.

Vad är det bästa med att arbeta inom tech och IT-branschen?

— Det händer så mycket hela tiden, vilket är bra för mig eftersom att jag är en person som lätt blir uttråkad. Arbetet är flexibelt och möjliggör att jag i stor utsträckning kan välja var jag jobbar. För mig som tycker om att vara i naturen och träna är det toppen att ha möjlighet att planera arbetstiden utifrån jobb, välmående och fritid.

Vad tror du det behövs för att locka fler kvinnor till IT-branschen?

— Jag tror att det är viktigt att företag som har en förankrad värdegrund kommunicerar, både internt och externt, att de värnar om olikheter. Och att alla företag, även de med en majoritet av män bland sina anställda, öppnar upp för att visa att kulturen på företaget är bra även för kvinnor, även om företaget inte har en jämn fördelning mellan kvinnor och män. IT-branschen är traditionellt sett mansdominerad, men det märks att det finns ett fokus på B3 att rekrytera fler kvinnor. Bara sedan jag anställdes för ett drygt år sedan har det rekryterats fyra kvinnor efter mig till det specialistbolag som jag tillhör.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss