Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INTERVJU

Linda C

”Företagskulturen lockade mig tillbaka till B3”

Efter flera år som IT-konsult var Linda Chowdhury sugen på att testa något nytt. Hon fick chansen att bygga upp en IT-avdelning från grunden i ett startup, en spännande och lärorik utmaning. Men hon saknade sina gamla kollegor och företagsklimatet på B3. Hon ville tillbaka och nu är hon en del av B3s gäng igen.

Berätta kort om dig och din bakgrund

— Mitt intresse för teknik väcktes redan i gymnasiet, men då byggde jag mest datorer, kretskort och pysslade med nätverksteknik. Därefter pluggade jag Datateknik på KTH och det var då som jag hittade min passion för programmering. Under större delen av min karriär har jag jobbat som konsult, men jag valde att ta en liten paus från B3 och testa att bygga upp en IT-avdelning från grunden i ett startup, vilket var spännande och lärorikt. Jag insåg dock efter ett tag hur mycket jag saknade mina kollegor på B3 Innovation och hur mycket jag tycker om företagskulturen på B3, så nu är jag tillbaka.

B3 är en arbetsplats som verkligen uppskattar alla individers egenskaper och ser hur mångfald och olikheter gör bolaget starkare.

LINDA CHOWDHURY, KONSULT B3 INNOVATION

Vad jobbar du med på B3?

— Jag är konsult på B3 Innovation med inriktning mot backend-utveckling. Just nu har jag ett uppdrag på Trafikförvaltningen där jag jobbar som backendutvecklare inom Java. Det som är extra kul med det uppdraget, är att jag får utveckla event-drivna system med realtidsdata i ett drivet och kompetent team, så jag får möjlighet att lära mig mycket.

Vad var det som lockade tillbaka dig till B3?

— Jag har alltid tyckt om B3 och framförallt tycker jag att ledarskapet B3 Innovation är fantastiskt. Jag upplever också att B3 är en arbetsplats som verkligen uppskattar alla individers egenskaper och ser hur mångfald och olikheter gör bolaget starkare, vilket också stämmer väl överens med mina värderingar. Klimatet är prestigelöst med omtanke om varje medarbete. Här trivs man!

Tycker du det finns något särskiljer B3 från andra bolag?

— Det finns väldigt mycket jag uppskattar på B3, och det var även därför jag ville komma tillbaka. Ska jag välja några saker så vill jag särskilt lyfta fram det moderna och genuina ledarskapet, som verkligen prioriterar medarbetarna och bolagets Wellness-satsning, som rymmer mer än bara rena träningsaktiviteter, och ser till medarbetarnas välmående.

Vad ser du fram emot framöver?

— Jag är nu glad över att få jobba med mina härliga kollegor och passionerade ledare igen och jag ser fram emot att kontinuerligt få utveckla min kompetens, särskilt inom backendutveckling och devops. Och sist men inte minst, det känns väldigt bra att återigen få jobba i B3s företagsklimat.

Har du något särskilt fritidsintresse?

— Ja, jag älskar att dansa. Just nu så dansar jag Bachata, Kizomba och Balett. Utöver det så är det yoga, spinning och bodypump som gäller.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss