INTERVJU

iOS-utvecklaren som besteg Mount Everest


JJ Tsai är iOS-utvecklaren hos B3 Mobile som gillar galna äventyr. Utan guide klättrade hon nyligen tillsammans med en kompis upp till Mount Everest Base Camp.

Hej JJ, du har precis kommit hem igen efter att ha klättrat ända upp till baslägret på Mount Everest. Är du galen?

- Ja, förmodligen! Jag och en vän gav oss iväg, utan varken bärhjälp eller guide. Och vi tog den tuffaste vägen också: Gokyo-Cho La Pass-Mt. Everest Basecamp. Vi var borta i 21 dagar. Jag gillar att utmana mig själv och vill hela tiden försöka utvecklas.

Berätta om något du upplevde på resan som du inte hade förväntat dig?

- En del av vandringen upp var mycket farligare och mer riskfylld än vad jag hade läst om på nätet. Det hade jag inte förväntat mig. Sen hade också den höga höjden stor påverkan på mina hormoner.

Här hemma i Sverige jobbar du som iOS-utvecklare på B3 Mobile. Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jag får jobba med och lära mig av mina fantastiska kollegor varje dag! I mitt nuvarnade uppdrag får jag möjligheten att dyka in i en stor kodbas med olika teknologier för iOS-utveckling.

Så, vad är ditt nästa äventyr? Det måste väl finnas något runt hörnet?

- Det kan faktiskt bli Taipei 101 Run Up 'Marathon' i Taiwan om ett par år. Det skulle vara en spännande och ny typ av utmaning för mig. Det ska vara ett av de svåraste vertikala loppen i världen på grund av hur branta trapporna är.

Kort om JJ Tsai

Roll:
iOS-utvecklare, B3 Mobile
Intressen:
Träning och äventyr