INTERVJU

”Alla människor på B3 bidrar till en öppen och härlig kultur”

Alice Hollingworth har en bakgrund inom journalistik, film och tv och jobbar även som skådespelare. Hon kombinerar livet framför kameran med en konsultroll på B3, just nu i ett uppdrag på Trafikförvaltningen.

Vem är Alice och vad har hon för bakgrund?

Jag kom till B3 för två och ett halvt år sedan ungefär med en bakgrund inom journalistik, film och tv. Jag har framför allt jobbat i rollen som First Assistant Director vilket innebär att man jobbar som arbetsledare på inspelningsplats. Det var en kul roll, men jag tycker det är betydligt roligare att stå framför kameran. Jag har varit programledare och även arbetat som skådespelare. Jag älskar humor och kommer försöka fortsätta med att göra fler sketcher och skådespela vid sidan av mitt jobb som konsult.

Vad arbetar du med inom B3?

Jag har för närvarande ett uppdrag på Trafikförvaltningen, på sektion Färdtjänst. Jag har en projektledarutbildning i ryggen och kommer med mycket projektledningserfarenheter från min tid i TV-branschen. Jag skulle inte säga att jag sitter på en roll som projektledare i dagsläget. Jag samordnar snarare många olika projekt, vissa större och vissa konstant pågående.

Vad lockade dig till B3?

Det som lockade mig till B3 var främst den företagskultur som finns. Det man ser är det man får upplever jag så här några år senare. Och det är jag väldigt glad för. Det är lätt som företag att prata om att man gör vissa saker, men sen när det kommer till kritan så händer ingenting. Men B3 har inga tomma löften, det är konstaterat nu.

Vad är det bästa med konsultrollen?

Jag älskar att man jobbar som ett lag. Tillsammans med säljare och chefer jobbar vi för att jag ska få det bästa uppdraget för just mig. Jag ser en stor trygghet i att jobba som konsult också. Många kanske tänker tvärtom. Men jag har ett stort och starkt bolag vid min sida och om det skulle vara några problem på uppdraget så vet jag att mina vänner och kollegor på B3 backar mig i allt.

Vad betyder B3 för dig?

B3 betyder mycket för mig. Jag har fått möjligheten att utvecklas som person både inom jobbet men också på min lediga tid. Jag har hittat ett driv som jag är så tacksam för. Jag har hittat motivation att sätta upp egna mål och om jag behöver så vet jag att jag har stöd att nå dessa. B3 har en så fin gemenskap med många olika typer av människor med olika bakgrunder. Vid varje tillfälle jag får så blir jag glad när jag får lära känna fler B3are.

B3 har från början satsat på att skapa en stark företagskultur. Hur skulle du beskriva den?

När folk frågar mig vad det är som är bra med B3 så säger jag alltid "företagskulturen". Alla människor på B3 bidrar till en öppen och härlig kultur. Sen älskar jag Wellnesskonceptet Team B3. Team B3 har fått mig att testa nya sporter, lära känna fler på företaget och gett mig många skratt. Jag vet att det låter lite konstigt, men att svettas ihop är så bra för att skapa en stark gemenskap. Att heja på varandra och peppa varandra när man har maxpuls gör det till en självklarhet att heja på varandra även i det vardagliga arbetet. Team B3 har fått mig att genomföra en Svensk klassiker i år, jag hade nog aldrig tänkt att jag skulle klara av det innan all pepp och inspiration från kollegor. Jag slutar aldrig att inspireras av andra B3are dagligen och det är så ödmjuk stämning också som gör det extra fint.

Alice Hollingworth