INTERVJU

Konsultvärlden lockade för Anna Mineur

Efter många år inom samma verksamhet var Anna Mineur nyfiken på något nytt och konsultvärlden lockade. Nu arbetar hon som seniorkonsult på B3 Complete i Gävle sedan snart ett år tillbaka. Sedan sommaren 2022 har Anna ett uppdrag som Verksamhetsutvecklare, i det ingår bland annat projektledning, processutveckling och förändringsledning.

Sedan sommaren 2022 har Anna ett uppdrag som Verksamhetsutvecklare, i det ingår bland annat projektledning, processutveckling och förändringsledning.

Berätta kort om dig och din bakgrund?

Utveckling är något som ligger mig varmt om hjärtat och som följt mig genom alla år sedan min examen i systemvetenskap från 2000. Sedan dess har jag varit verksam i branschen i olika roller både som konsult och som anställd. Innan B3 var jag anställd på Lantmäteriet i 14 år och hade olika roller såsom gruppchef, verksamhetsarkitekt och projektledare. Längre tillbaka i tiden har jag också varit konsult inom projektledning och jobbat som systemutvecklare inom banksektorn.

Vad lockade dig till B3?

Efter många år inom samma verksamhet var jag nyfiken på något nytt och konsultvärlden har alltid varit lockande för mig. Jag hade hört gott om B3 och tog kontakt med en medarbetare på B3 i Gävle som jag kände till sedan tidigare och fick mer information. Sedan fick jag träffa cheferna inom B3 Complete som förstärkte det intryck jag redan hade fått. B3 Complete andas positivism och lättrörlighet, vill man har man stor möjlighet att påverka hur det fungerar på bolaget. Kontoret i Gävle är riktigt fint med en hemtrevlig känsla. Att B3 har flera intressanta kunder i närområdet var viktigt för mig och att jag som medarbetare har stor möjlighet att påverka vilka uppdrag som jag kliver på.

Vad är det bästa med konsultrollen?

Det som tilltalar mig med konsultrollen är möjligheten att få se och uppleva hur olika organisationer fungerar, det är utvecklande. Att känna att jag bidrar i kundens utvecklingsresa med det jag har hunnit få med mig i mitt bagage hittills känns också roligt och meningsfullt. En annan sak som jag har reflekterat över och som jag uppskattar just nu, är möjligheten att kunna fokusera på ett relativt avgränsat område. Det gör att jag upplever mindre stress i vardagen om jag jämför med tidigare roller.

Anna Mineur

Att bidra till kundens utvecklingsresa känns kul och meningsfullt