INTERVJU

Direkt från utvecklingsvärlden till ny kollega B3 Innovation

Johan Fredsberg, med bred och spännande bakgrund inom utvecklinsgvärlden, har nyligen börjat som på B3 Innovation och klivit in i en roll som utvecklare på Protector. Träffa Johan i en intervju.

Berätta om din bakgrund?

Min bakgrund inom konsultvärlden har varit lång och innehållsrik, både som konsult och som chef, mestadels inom mindre bolag. Jag har alltid haft ett intresse och engagemang i utveckling och arkitektur och har haft svårt att hålla mig ifrån det. Till slut bestämde jag mig för "byta tillbaka" till utvecklarspåret inom Javavärlden och nu känns det roligt att börja på B3 Innovation.

Vad kommer du göra på B3?

Jag har precis påbörjat ett uppdrag på det norska försäkringsbolaget Protector, där jag tillsammans med fem andra Innovation-kollegor jobbar med i stort sett allt i kodväg som finns mellan användare och databas.

Känner du till B3 sedan tidigare?

B3 som namn har jag ramlat över några gånger under de senare åren och när jag började titta runt efter intressanta bolag tyckte jag verkligen jag kände igen mig i bolagets värderingar. Och blir man dessutom högt placerad i Great place to work, så kan det ju inte vara dåligt.

Vad ser du fram emot nu med den nya rollen?

Jag ser fram emot att lära mig nya saker, att bidra med det jag kan och gör, och givtvis lära känna nya människor som jag dela både nya och gamla erfarenheter liksom skratt med.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Fritiden fylls upp med hundpromenader, husprojekt, läsa nyheter, kortare löprundor och planering av nästa prylköp. Gillar också att resa, att koncentrerat lyssna på musik, läsa böcker, titta på utsikter, fundera, titta på film osv.

Johan Fredsborg

Roligt att komma tillbaka till utvecklarspåret inom Javavärlden