INTERVJU

Lona debuterar i IronMan med Team B3

Nu är det bara några veckor kvar till årets upplaga av IronMan i Kalmar. I vanlig ordning har B3 ett starkt lag på startlinjen. Lona Justesten är en av våra medarbetare som gör debut. Hon började på B3 för knappt ett år sedan och lockades direkt av att ingå i Team B3s IronMan-satsning. Träffa Lona i en intervju och läs om hur hon förbereder sig inför årets stora lopp.

Hur kommer det sig att du började jobba på B3?

Jag jobbade sedan tidigare med IT och digitalisering inom Stockholm Läns Landsting (nuvarande Region Stockholm) och var sugen på att testa konsultrollen. När jag blev erbjuden en tjänst på B3 Healthcare Consulting tackade jag ja direkt. Jag kände till B3 sedan tidigare och lockades också mycket av alla aktiviteter inom wellness och träning.

Vad tycker du om B3s satsning på wellness och träning?

Jag tycker det är ett föredöme för andra företag. Att uppmuntra till träning och rörelse för alla anställda leder till friskare och gladare medarbetare. Det finns aktiviteter anpassade för alla nivåer och ingen ska känna att man inte platsar. För mig har träningsaktiviteterna också inneburit att jag träffat kollegor från flera olika B3-bolag och knutit kontakter brett över företaget, alla med ett gemensamt intresse för träning. Det är verkligen roligt!

Nu ska du snart göra din första IronMan, blev du inspirerad av B3s gäng eller har du drömt om det sedan tidigare?

Jag har tävlat mycket i marathon och även gjort klassikern, så tanken på att genomföra en Ironman har funnits där, att någon gång borde man. När jag började på B3 tvekade jag inte länge innan jag hoppade på satsningen inför Ironman Kalmar 2019 nu i augusti. Det känns toppen att vara med i ett så glatt och erfaret gäng där alla tränar mot samma mål. Och det är B3 som gör det möjligt för mig att delta i loppet.

Hur känns det nu när det bara är några veckor kvar?

Det känns som att tiden rusar fram just nu, att jag har så mycket mer jag vill träna på innan det är dags. Samtidigt känns det väldigt spännande och börjar bli nervöst redan nu, precis som det ska vara inför stora tävlingar.

Hur har du tränat under året, själv eller tillsammans med andra?

Jag har simmat regelbundet på torsdagsmorgnarna med Team B3 sedan i höstas och även kört CrossFit med B3. Jag tränar annars både själv och i grupp i alla discipliner, beroende på tid och möjligheter i vardagen. I vintras var det många långa spinningpass och underhåll av löpning. Den sista tiden har det varit mer av allt. Jag försöker följa det träningsprogram som jag har så att jag får en bra mix.

Vilka förväntningar har du inför loppet?

Målet är att genomföra IronMan med ett stort leende och jag hoppas att loppet lever upp till allt underbart jag har fått höra om det. Jag förstår nog inte riktigt än hur lång dagen kommer att vara, men är säker på att det kommer bli en fantastisk upplevelse. Det ska bli så kul att få uppleva och genomföra loppet tillsammans med alla andra från B3 med den pepp och gemenskap vi har.

Vad är det bästa med att jobba på B3?

Jag trivs mycket bra med att jobba på B3. Här kan jag utvecklas både inom min yrkesroll och inom träningen. B3 Healthcare Consulting som jag jobbar för, är ett av B3s specialistbolag som levererar erfarna konsulter till svensk hälso- och sjukvård. Det är ett härligt gäng med fin sammanhållning och vi har mycket kul tillsammans.

Lona Justesten

Jag trivs mycket bra med att jobba på B3. Här kan jag utvecklas både inom min yrkesroll och inom träningen.