INTERVJU

”Här är både jobbet och du som person viktiga”

Sandra Siewert jobbar på Third Base, ett av B3s specialistbolag som har sin bas i Malmö. Hon är frontend-utvecklare, gillar sina kollegor mycket och uppskattar friheten att själv kunna styra sin tid som konsult.

Att Sandra Siewert blev utvecklare är lite av en slump

Jag pluggade interaktionsdesign eftersom jag har ett stort intresse av design, både när det kommer till användarvänlighet och användarupplevelse. Då lärde jag mig samtidigt att programmera och sen halkade jag in på den här vägen. Nu har jag jobbat som frontend-utvecklare i närmare 10 år och tycker det är jättekul.

Sandra jobbar på Third Base som förvärvades av B3 under 2018. Företaget har sin bas i Malmö och Sandra har, sedan hon började på Third Base 2017, jobbat som konsult med utveckling av webbapplikationer på ett stort säkerhetsföretag.

Jag trivs verkligen jättebra på Third Base. Det är ett härligt gäng med väldigt bra kultur. Även om vi inte ses så ofta då merparten av kollegorna sitter ute på uppdrag, har vi verkligen så trevligt när vi ses. Jag känner också att jag har en bra arbetsgivare i ryggen som bryr sig om mig och hur jag har det. Det är en liten organisation med nära till cheferna och högt i tak. Nu har vi ju också blivit en del av B3 och även om det inte är så stor skillnad i det dagliga, ser jag det som positivt att vara del av ett större sammanhang, en större koncern. Det ger nya möjligheter.

En stor fördel med att vara konsult är just att det finns så många möjligheter

Det är mångsidigt och flexibelt då du kan testa på att jobba inom olika branscher och företag. Sen är det också roligt att jobba i ett team med ett konkret uppdrag. Jag gillar att kunna se direkt resultat av mitt arbete och snabbt komma framåt. Det är spännande med ny teknik och den utveckling som sker, men det är klart att det ställs också högra krav på att man hela tiden ska hålla sig uppdaterad. Som konsult kan det också vara komplext att komma in som ny i en stor organisation. Det gäller att lära sig att navigera rätt och förstå hur beslutsvägarna ser ut när det är många personer involverade. Men det är ju också det som gör jobbet kul och dynamiskt.

En bra dag på jobbet är att få göra något meningsfullt
och konkret samt att få jobba tillsammans med härliga kollegor

Det är viktigt för mig att ha det roligt på jobbet. Och det har jag verkligen nu. Får jag också jobba med färg och form på olika sätt i kombination med utveckling, då trivs jag som allra bäst. Något annat jag uppskattar med mitt jobb är flexibiliteten att kunna styra min egen tid, det underlättar verkligen vardagen för mig som har små barn. På Third Base och B3 är frihet ett nyckelbegrepp. Här finns det en förståelse för hela livet, inte bara jobbet.

Sandra Siewert

Det är ett härligt gäng och väldigt bra kultur. Jag har en bra arbetsgivare i ryggen som bryr sig om mig.