Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

B3 är ett av Sveriges mest jämställda bolag

B3 är ett av Sveriges mest jämställda bolag

Idag publicerar Allbright sin årliga granskning av jämställdheten inom Sveriges börsnoterade bolag. B3 placerar sig på Allbrights gröna börslista, då vi har en jämn könsfördelning i ledningsgruppen.

B3 har gjort en klar förbättring mot tidigare år och rankas nu som topp 10 på listan. Stiftelsen Allbright granskar årligen börsens toppskikt med utgångspunkt i representation. Bolag som har lika andel män som kvinnor blir gröna, bolag som inte når hela vägen fram blir gula och bolag som helt saknar kvinnor i ledningsgruppen rödlistas.

— För oss på B3 är jämställdhet en självklar fråga och olikheter är en del av vårt DNA. Vi glädjer oss över att finnas med på Allbrights lista. Samtidigt fortsätter vi jobba aktivt för ökad jämställdhet och representation inom techbranschen, säger Pernilla Brolin, Head of People and Culture på B3.

Allbright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och mångfald på ledande positioner.

Läs rapporten i sin helhet Länk till annan webbplats.

Kontakta oss