Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

JELA B3 200123 952 LOWRES

Nytt samarbete mellan Civil Rights Defenders och B3 för effektivare dokumentering av människorättskränkningar

Civil Rights Defenders och B3 Consulting Group lanserar nu ett nytt samarbete där B3 kommer hjälpa den internationella människorättsorganisationen att bygga ett bättre webbverktyg för att dokumentera människorättskränkningar.

Sedan 2017 har Civil Rights Defenders utvecklat ”Defenders’ Database”, ett dokumentationssystem som hjälper människorättsförsvarare och civilsamhälle att dokumentera, analysera och visualisera information om kränkningar av mänskliga rättigheter globalt. När organisationen behövde ett mer effektivt system för incidenthantering för att registrera fall och samla bevis och vittnesmål, kunde B3 erbjuda en lösning.

Genom att integrera Defenders’ Database inom Microsoft Dynamics 365 och Power Platform har B3 hjälpt Civil Rights Defenders att etablera ett användarvänligt online-verktyg, byggt på en standardplattform som är leverantörsoberoende och uppfyller höga krav på säkerhet och spårbarhet. Lösningen är webbaserad, mobilanvändarvänlig och framtidssäker, för att underlätta dokumentering och rapportering av fall, både i Sverige och hos många partnerorganisationer globalt.

— Dokumentation av kränkningar av mänskliga rättigheter är grundläggande för uppnå rättvisa och ansvarsutkrävande, samtidigt som datainsamling är ett känsligt område som kräver effektiva och säkra digitala verktyg. Vi arbetar med människorättsförsvarare i några av världens mest repressiva länder, och tack vare den lösning vi skapat med B3 har vi nu ett skalbart och framtidssäkert system som kommer vara till stor hjälp för de vi jobbar med, säger Ana Maria Mendoza, programansvarig som arbetar med Defenders' Database hos Civil Rights Defenders.

— Vi har ett mycket bra samarbete med Civil Rights Defenders. Det är ett härligt gäng som verkligen brinner för sitt uppdrag. Både jag och de andra konsulterna uppskattar också mycket att få skapa värde för en organisation med ett högre syfte och att få bygga en lösning som kan leda till fler uppklarade rättsfall, säger Mattias Starck, projektledare på B3 Dynamics.

För mer information, kontakta gärna:

Joel Ahlvik, VD B3 Dynamics 070-781 61 55
Mattias Starck, Projektledare B3 Dynamics, 070-166 60 00

Kontakta oss