27 sep 2017

 

B3IT ordnar programmeringsträff för kvinnor och transpersoner tillsammans med Pink Programming

Den 15 oktober är det dags för Pink Programming Sunday på B3IT i Stockholm. Det blir en inspirerande och avspänd programmeringsträff för kvinnor och transpersoner där alla tar med sig ett eget kodprojekt och sitter och programmerar tillsammans. Vi kommer även att hålla två intressanta föredrag under dagen.  

- Vi på B3IT vill gärna medverka till att fler tjejer kommer in i, och stannar i, IT-branschen. Det vanliga är tyvärr att kvinnor som börjar programmera går över i mer administrativa roller såsom projektledare, testledare mm. Vi vill visa på att det är roligt att programmera, och att det finns en karriär även som utvecklare. På ”Pink Programming Sunday” möter du några av våra kvinnliga programmerare och systemutvecklare som finns på plats för att ge stöd och råd till deltagarna och berätta om sin yrkesroll som IT-konsulter, säger Helena Lagman, VD på B3IT Innovation.

Eventet pågår mellan kl 10.00 -16.00 söndagen den 15 oktober hos B3IT på Kungsbron 2 i Stockholm. Alla kvinnor och transpersoner är välkomna, oavsett ålder och programmeringsvana. Deltagande är gratis och B3IT/Pink Programming bjuder på en vegetarisk lunch.

Föranmälan görs via länken https://www.pinkprogramming.se/sv  

För mer information kontakta gärna:
Helena Lagman, VD B3IT Innovation AB. Tel: 070-7107128, E-post: helena.lagman@b3it.se

Pink Programming är en ideell förening som vill sprida det roliga med programmering och få fler kvinnor att programmera. Vi vill skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan ha roligt och känna sig hemma samtidigt som de lär sig att koda eller bygger vidare på befintliga kunskaper. Vi vill även lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns idag. Därför är våra lärare och inspirationstalare kvinnor som själva jobbar som utvecklare. Pink Programming vänder sig både till erfarna utvecklare och helt nya kodare. Vi välkomnar även transpersoner.

Pink Programming bildades 2015 av tre utvecklare som ville få fler kvinnliga kollegor i branschen.

B3IT är ett av Sveriges snabbast växande konsultbolag med seniora konsulter inom IT och Management. Bolaget hjälper företag och förvaltningar att effektivisera sin IT-verksamhet genom att utveckla teknik, processer, strategi och organisation samt förbättra sin affärsverksamhet med hjälp av smarta IT-lösningar.

B3IT strävar efter att bygga upp en stark företagskultur som befrämjar entreprenörskap och där konsulterna får stora möjligheter att utvecklas. Nöjda kunder, toppresultat i medarbetarundersökningen Great Place To Work (GPTW) och fem DI Gasell-utmärkelser ses som ett kvitto på en långsiktigt hållbar framgångsmodell.

B3IT hade över 480 medarbetare i juli 2017. Omsättningen 2016 uppgick till 488,5 MSEK med ett rörelseresultat (EBIT) om 38,7 MSEK. Kontor finns i Stockholm, Borlänge, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Örebro. Sedan december 2016 är B3IT noterat på Nasdaq Stockholm.