13 jan 2016

B3IT Örebro öppnar för unga talanger!

B3IT är ett bolag som alltid haft fokus på seniora konsulter, men Samuel Danielsson, VD för B3IT Örebro, satsar nu på yngre talanger.

B3IT i Örebro har förstått att det är hög tid att börja rekrytera yngre talanger inom IT. Med all ny teknik på IT-området, och en rejäl satsning på kompetensutveckling internt, blir tidigare erfarenhet inte lika viktigt. En av de nya rekryterna är Filip Eidemar, nyexad systemvetare som fått chansen att starta sin karriär som testare hos B3IT Örebro.

– Det krävs att man som företagare ger de som anställs en bra start. Jag tror att ger man bara unga talanger ansvar och förtroende, i kombination med ett bra ledarskap kommer man bli förvånad över hur bra resultatet blir. Arbetsgivare måste tänka nytt: om fem år ser det ganska farligt ut när det kommer till kompetensbrist på marknaden och ja, vilka ska ta över då, frågar sig Samuel.

- När jag började här för ett år sen fick jag genomföra en utbildning för att sedan snabbt sättas in i projekt och jobba i ”skarpt läge.” Att få det ansvaret tidigt gjorde att jag snabbt blev motiverad för att lösa de arbetsuppgifter jag hade framför mig. Det skapar engagerade medarbetare, säger Filip.

Läs hela artikeln här hos vår partner Academic Work 

Vill du bli kollega med Samuel och Filip – sök tjänsten som Mjukvarutestare i Örebro.