26 jun 2015

Träning och wellness är en del av företagskulturen

Några simtränar, andra rider och ett helt gäng drillas inför en av världens tuffaste tävlingar - IronMan. B3IT är konsultföretaget som har tagit hälsa och friskvård till en helt ny nivå.

Möt Tommy Sarenbrant, head coach för Team B3IT, en av finalisterna till "Årets Hälsofrämjande Chef" som utses av tidningen Chef.

Träning och wellness är sedan länge en del av företagskulturen på B3IT. Några simtränar, andra rider och ett helt gäng drillas inför en av världens tuffaste tävlingar - IronMan. B3IT är konsultföretaget som har tagit hälsa och friskvård till en helt ny nivå.

Syftet med priset för ”Årets Hälsofrämjande chef” är att belöna en ledare som utifrån ett personligt engagemang systematiskt byggt en framgångsrik, inkluderande, hållbar och hälsofrämjande helhetskultur, vars resultat går att mäta i verksamhetens lönsamhet och välbefinnande.

Motiveringen till att Tommy Sarenbrant var en av de finalisterna löd så här:

”Alltid inspirera, aldrig pressa är mottot som skapat ett enat lag med fokus på lyckliga medarbetare. Denna chef får alla att se glädjen i träningen. Här inspireras medarbetarna att överträffa sina egna förväntningar och mål genom en bredd av aktiviteter, från simträningar till familjedagar.”

REDAN 2010 PÅBÖRJADE B3IT sitt wellnesskoncept som kallas för Team B3IT. Det är en satsning för alla medarbetare och kan handla om deltagande i alltifrån simträning till bowling och ridning. Tommy Sarenbrant är ansvarig coach för wellness-projektet. 

Här berättar Tommy om hur B3IT fokuserar på medarbetarnas välmående - och hur wellness har blivit en del av företagskulturen, med hjälp av Team B3IT.

– Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Mår de bra så mår bolaget bra, säger Tommy Sarenbrant, VD på B3IT Innovation.

– För mig är det otroligt hedrande att bli en av de tre finalisterna, även om jag inte vann priset. För mig är det lika viktigt att vi får en person att sluta röka, att vi får en person att börja träna som att någon når målet att göra en Ironman. Alla prestationer är lika viktiga. Mitt sett att leda är att gå först i ledet. Att leda genom exempel och att coacha, säger Tommy Sarenbrant.

Läs hela artikeln här! (pdf)

B3IT i DI Almedalen