17 aug 2015

Succé för Team B3IT i IronMan 2015

Det var ovanligt tuffa förhållanden i IronMan 2015 i Kalmar men alla deltagare från Team B3IT fullföljde tävlingen.
 

Foto: Björn Ruthström
 
- Alla 18 startande tog sig i mål och det ska vi vara jättenöjda med säger B3ITs teamleader Tommy Sarenbrant. Det var de klart värsta förhållandena av de fem åren jag kört Ironman. Vågorna var hemska, många kräktes och ett 50-tal fick bryta redan på simningen. Vinden på cykeldelen på Öland var också förrädisk med jobbiga kastvindar från sidan. Avslutningsmomentet, maraton, blev också en utnaning i den tryckande värmen.  
 
- Samtidigt var det väldigt många kolleger och släktingar som hade tagit sig ner till Kalmar och stödet från dem och de 40 000 åskådarna gjorde dagen helt magisk för deltagarna.
 

Rickard Wallén kvalade in till Hawaii och Ingela Gahne kom trea i sin grupp
 
Rickard Wallén från B3IT Dalarna kvalade in till världsmästerskapen i Ironman som går på Hawaii i oktober. Det är IronMans mecca och det är en livsdröm som går i uppfyllelse säger Rickard.
 
Bästa placeringen stod B3IT Innovations Ingela Gahne för. Hon kom på en tredjeplats i sin grupp och var mycket nöjd med sitt lopp.
 
- Vi är glada att det gick bra för alla. Det blev exakt den folkfest och sammanhållning vi önskade och jag skulle vara väldigt förvånad om vi inte är minst 20 startande från B3IT nästa år, avslutar Tommy Sarenbrant.