13 aug 2015

18 B3IT-konsulter startar i IronMan 2015

Här är startlistan för Team B3IT i årets IronMan som går av stapeln den 15 augusti i Kalmar. Totalt är det 18 deltagare från B3IT varav tre kvinnor. Fyra ytterligare är anmälda men kan ej delta pga skador.

Efter årets tävling har vi totalt 25 personer på B3IT som genomfört IronMan, av 300 anställda, vilket är ganska fantastiskt med tanke på det commitment som krävs för att delta i en av världens tuffaste triathlon-tävlingar.

Här är startlistan för Team B3IT. Inom parantes anges antalet tidigare genomförda IronMan.

Tommy Sarenbrant (4)
Jenny Sjöholm (1)
Nicklas Arleij
Ingela Gahne (1)
Göran Andersson
Rickard Wallén (5)
Niklas Eriksson
Thommy Larsson (1)
Jon Hedlund (1)
Henrik Ernerot (2)
Daniel Eriksson (1)
Håkan Lindberg
Henrik Creutziger
Mats Persson
Andreas Strindin (1)
Silvia Modin (1)
Johnne Adermark
Peter Johansson 

- Team B3IT är topptaggade för årets race. Vi kommer att få en massiv support med många hejande kollegor på plats. Vi kommer också att slå deltagarrekordet trots att flera av våra starka triathleter är skadade. Vi saknar även Jonas Djurback, svensk mästare på IronMan-distansen, och Jonas Hamner, som kör Ironman i Köpenhamn veckan efter, säger Tommy Sarenbrant, head coach för Team B3IT.

IronMan är en av världens tuffaste triathlontävlingar som arrangeras på 24 olika platser världen runt och avslutas med världsmästerskapet på Hawaii. Lördagen den 15 augusti är det dags för Ironman Kalmar Sweden, som är landets enda Ironman-tävling på fulldistans. I år är det fjärde gången som tävlingen genomförs i Kalmar, med 2 700 triathleter från 49 länder. 

Samtliga tävlingsmoment genomförs i en följd och det är den totala tiden från start till mål som räknas: Simbanan är 3,86 km och går i Östersjön, cykelbanan är 180,2 km och går via bron över till Öland, löpbanan är på 42,2 km och går genom de centrala delarna av Kalmar med målgång på Stortorget.

Vill du veta mera om Team B3IT och satsningen på IronMan 2015 kontakta gärna Tommy Sarenbrant på tel 073-2018009 tommy.sarenbrant@b3it.se