26 feb 2014

Nu startar B3 Financial Consulting

B3IT ökar sitt fokus på verksamhetssidan och startar nu ett nytt affärsområde, B3 Financial Consulting, som främst kommer att arbeta med att leda och genomföra förändringsprojekt inom finans- och försäkringsbranschen.

Finanssektorn i Sverige är oerhört IT-intensiv och varje år köper man IT-tjänster för cirka 15 miljarder kronor. Samtidigt är branschen stadd i en rask förändring med nya aktörer som utmanar etablerade affärsmodeller och inte minst nya regulativa förutsättningar som skapar nya utmaningar.

- Det finns idag en stark trend mot att alltfler av dessa projekt initieras och drivs direkt av verksamheten, och inte av den traditionella IT-funktionen, säger Sven Uthorn, VD och koncernchef för B3IT.

- B3ITs paradgren är att verka i gränslandet mellan IT och verksamhet. Med B3 Financial Consulting hoppas vi kunna fånga nya affärsmöjligheter, både för våra verksamhets- och IT-konsulter. Och även komma in tidigare i en mera strategisk dialog med våra kunder, avslutar Sven Uthorn.

B3 Financial Consulting vänder sig till företag inom finans och försäkring som på ett effektivt sätt vill genomföra förändringar i sin verksamhet. Gemensamt för våra seniora konsulter är att de har lång erfarenhet inom sitt område och ett brinnande intresse för utveckling av verksamheten.

- Vår expertis inom finans och försäkring, i kombination med marknadens främsta IT-konsulter, gör att vi kan hjälpa våra kunder i deras komplexa utmaningar på ett effektivt och lönsamt sätt, säger Karin Elgquist Magnergård, ny affärsområdeschef för B3 Financial Consulting. Läs mera om våra tjänster inom Financial consulting

Våra kunder finns främst inom kapitalförvaltning, fondförvaltning samt liv- och sakförsäkring. 

Våra Business-konsulter arbetar med:
- Project & Program Management
- Upphandling och implementering av finanssystem
- Outsourcing till tjänsteleverantörer
- Business analysis, processer och krav
- Finansiella regelverk

Våra konsulter inom System & Services är experter på:  
- Drift, förvaltning och utveckling av finanssystem (Finance Kit, Pearl etc)
- Data Warehouse i finansinstitutioner, främst kapitalförvaltning
- Arkitektur och integration i finansinstitutioner
- Verksamhetsnära utveckling (MS, Java, Oracle etc) i finansinstitutioner

För mera information kontakta gärna:  

Karin Elgquist Magnergård
Affärsområdeschef B3 Financial Consulting

Mail:  karin.magnergard@b3it.se
Tel: +46 (0) 703 83 28 00