18 jun 2014

15 stronga IT-konsulter laddar för IronMan

Team B3IT ställer upp med 15 deltagare, varav tre kvinnliga, i IronMan Sverige i Kalmar den 16 augusti 2014. Mest meriterade deltagare är Jonas Djurback, regerande svensk mästare på IronMan-distansen med rekordtiden 8.10,51.


Fotograf: Andreas Eklund
 

IronMan är en av världens tuffaste triathlontävlingar som arrangeras på 24 olika platser världen runt och avslutas med världsmästerskapet på Hawaii. I år är det tredje gången som tävlingen genomförs i Kalmar, med 2 700 deltagare från 48 länder. 

Samtliga tävlingsmoment genomförs i en följd och det är den totala tiden från start till mål som räknas: Simbanan är 3,86 km och går i Östersjön, cykelbanan är 180,2 km och går via bron över till Öland, löpbanan är på 42,2 km och går genom de centrala delarna av Kalmar med målgång på Stortorget.

Här är deltagarna från Team B3IT i IronMan Kalmar 2014

Jonas Djurback, Systemutvecklare, Dalarna (Svensk rekordhållare i IronMan)
Richard Wallén, Projektledare, Dalarna (Först i mål av Team B3ITs deltagare i IronMan 2013)
Tommy Sarenbrant, VD B3IT Innovation (Gör sin fjärde IronMan i år)
Fredrik Blomgren, Konsultchef, Stockholm (Gör sin tredje IronMan i år)
Patrik Norlander, VD B3IT Sundsvall (Gör sin andra IronMan i år)
Henrik Ernerot, Teamchef databas, Stockholm (Gör sin andra IronMan i år)
Jonas Hamner, Systemutvecklare, Stockholm (Gör sin andra IronMan i år)
Daniel Eriksson, Teamchef infrastruktur, Stockholm
Thommy Larsson, DBA, Sundsvall
Örjan Sternemo, Systemutvecklare, Stockholm
Andreas Strindin, Systemutvecklare, Sundsvall
Jon Hedlund, Projektledare, Sundsvall
Silvia Modin, VD B3IT Göteborg
Jenny Sjöholm, Testledare, Sundsvall
Ingela Gahne, Java-utvecklare, Stockholm

- Hur mycket träning som behövs för att klara IronMan är självklart individuellt, men de flesta i vårt gäng tränar 2-5 dagar i veckan under minst ett halvår före tävlingen, säger Tommy Sarenbrant, lagledare för Team B3IT.

- Lagandan är stark och vi har till och med haft träningsläger där träningstips och teoripass blandas. Jag tycker att hela den här resan fram till Kalmar är den roliga biten med allt vad det innebär, och klarar man att ta sig i mål så är det bara pricken över i, säger Jenny Sjöholm, testledare på B3IT i Sundsvall som i år gör sin första IronMan.

- Som aktiv triathlonatlet vill jag kunna kombinera min idrottskarriär med en yrkesmässig. På B3IT har jag friheten att anpassa mitt arbete så att träningen kan ges utrymme. Jag har alltid tränat och tävlat och tränar nog mer än vad som är nyttigt, driven av min tävlingsinstinkt, säger Jonas Djurback, systemutvecklare på B3IT som slog det svenska rekordet på Ironman-distansen i Kalmar 2012.