04 dec 2013

Träff för EPiServer-utvecklare

Välkommen till nätverksträffen för EPiServer-utvecklare i Stockholm på Nalen (Stacken) den 16 december 2013. B3IT Connexions är kvällens sponsor och bjuder på något gott att äta och dricka - plus trevligt mingel efter seminariet.

Under seminariet tittar vi närmare på en av de stora förändringarna i nästa version av EPiServer som gör det möjligt att driftsätta EPiServer i molnet. Vi fortsätter med att titta på hur man bygger en modern och förvaltningsbar webb samt avslutar med en titt på den senaste versionen ImageVault.

P R O G R A M 

17:30 Registrering. Välkommen, mingel och lättare förtäring [Erik Lidälv, B3IT Connexions] 
18:00 EPiServer på Windows Azure [Erik Lidälv, B3IT Connexions] 
18:45 Att bygga modern och förvaltningsbar webb [Tomas Billborn, B3IT Connexions] 
19:30 (Paus) 
19:45 ImageVault 4 [Robert Blomqvist & Johan Magnusson, Meriworks] 
20:15 Eftersnack och mingel på B3IT Connexions kontor på Kungsgatan 27 (ingång även från Regeringsgatan 71, 200 meter från Nalen).

EPiServer på Windows Azure 
I och med EPiServer 7.5 finns det möjlighet att drifta EPiServer i Molnet. Erik Lidälv från B3IT Connexions går igenom arkitektur, jämför med traditionell drift samt visar hur man rent praktiskt gör för att publicera sin sajt i Windows Azure. 

Att bygga en modern och förvaltningsbar webb 
Ladda och parsa endast nyttjat JavaScript med RequireJS. Bygg din interaktion med BackboneJS och låt Modernizr bestämma hur det görs. Mobile First är ett koncept som varit känt ett tag, men gör vi det rätt? Tomas Billborn från B3IT Connexions går igenom lärdomar från tidigare projekt.

ImageVault 4 
Robert och Johan från Meriworks pratar om senaste versionen av ImageVault för EPiServer. Robert berättar hur de implementerade den nya versionen hos en kund och Johan kommer prata om vad en migrering från ImageVault 3 till 4 innebär i praktiken.