07 aug 2013

Team B3IT storsatsar på IronMan

Här är Sveriges tuffaste IT-konsulter. Konsultbolaget B3IT har hela 11 deltagare i triathlon-tävlingen IronMan Sweden som går av stapeln i Kalmar den 17 augusti.

Intresset för triathlon har ökat stadigt och i årets svenska IronMan-tävling deltar över 2000 personer, från världselit till motionärer. IronMan-tävlingen inleds med 3860 m simning i öppet vatten i centrala Kalmar, därefter 180 km cykling med ett varv på Öland och ett varv på fastlandet samt avslutas med ett helt maratonlopp, 42,2 km löpning längs vattnet inne i Kalmar. Alla momenten utförs i en följd och först i mål vinner.

- För oss på B3IT är det viktigt med en levande företagskultur som inte bara bjuder på utmaningar, utveckling och uppmuntran i jobbet, utan även bidrar med viktiga sociala mervärden. Det visar sig i de många aktiviteter som alla konsulter på B3IT är välkomna att delta i. Sportaktiviteterna drivs inom ramen för Team B3IT, där vi bland annat har 11 av våra konsulter som tränar för att vara med i IronMan 2013, säger Sven Uthorn, VD på B3IT.

Här är deltagarna i Team B3IT som ställer upp i IronMan Sweden 2013:

Björn Ruthström, Stockholm
Jonas Hamner, Stockholm
Patrik Norlander, Sundsvall
Fredrik Blomgren, Stockholm
Jonas Djurback, Falun
Tommy Larsson, Sundsvall
Henrik Ernerot, Stockholm
Magnus Bosson, Göteborg
Tommy Sarenbrant, Stockholm
Rickard Wallén, Falun
Daniel Eriksson, Stockholm

Här kan du läsa mera om IronMan Sweden 2013

Mest meriterade deltagaren i Team B3IT är Jonas Djurback

Jonas Djurback blev svensk mästare i triathlon-tävlingen Ironman i Kalmar 2012 på nya svenska rekordtiden 8.10,51. Jonas har flera SM-guld sedan tidigare i bland annat triathlon sprint och olympisk distans, men detta var första SM-segern på långdistans. Med ett nytt träningsupplägg inför IronMan 2013 satsar nu Jonas på att komma under 8 timmar. Läs mera här om Johans satsning.

Hur startade IronMan?

Världens första IronMan-tävling hölls på Hawaii 1978, då man kombinerade tre redan existerande lopp, Waikiki Roughwater Swim, Around-Oahu Bike Race och Honolulu Marathon.

Bakgrunden var en diskussion om vilken som var den mest krävande sporten som krävde den bäst tränade atleten. Resultatet blev världens tuffaste en-dygns uthållighetstävling. Den första tävlingen vanns av Gordon Haller, med många års erfarenhet av cross-training i amerikanska marinen. Läs intervjun med världens första IronMan.

Sedan dess har den världskända triathlon-tävlingen IronMan växt till ett internationellt fenomen med 30 tävlingar världen runt. Den första svenska officiella IronMan-tävlingen hölls i Kalmar 2012 och i årets tävling den 17 augusti deltar över 2000 personer. För proffsen är deltagandet i Kalmar ett viktigt steg i satsningen mot att kvala in till Hawaii 2014.

Tävlingens kända slogan "Swim 2.4 miles! Bike 112 miles! Run 26.2 miles! Brag for the rest of your life!" myntades redan vid den första tävlingen ”Hawaii IronMan Triathlon”.

Som jämförelse kan nämnas att VM i triathlon genomförs på väsentligt kortare distanser. Dessutom finns ett sprint IronMan och IronMan 70,3 med exakt häften av distanserna i den riktiga IronMan.  

Bildtext: Team B3IT är företagets gemensamma satsning på friskvård och hälsa med alltifrån deltagande i Iron-Man till träningspass med kollegorna. Målet är att engagera så många medarbetare som möjligt i olika sportaktiviteter som ridning, tennis, simning, löpning, cykling och golf etc.