22 aug 2013

B3IT byggde appen till Stockholm Triathlon

"Har du packat solglasögon, pumpat däcken och övat in en segergest vid målgång? Använd appen och checka av allt du behöver inför triathlonfesten i helgen. Se till att du är förberedd på bästa sätt och inte glömmer någonting."

Nu får deltagarna i Stockholm Triathlon hjälp att förbereda sig inför loppet med en app utvecklad av IT-konsultföretaget B3IT.

Nästan hela världseliten och tusentals motionärer finns på plats i Stockholm den 24-25 augusti 2013 för att tävla i Vattenfall World Stockholm Triathlon.

I år körs tävlingen på olympisk distans vilket innebär 1500 meter simning, 40 km cykling och 10 kilometer löpning. Tävlingarna hålls i Gamla Stan i Stockholm, en fantastiskt vacker miljö med absolut bästa möjlighet för åskådarna att komma nära loppet och heja fram sina favoriter och idoler.

- Tanken med appen är att hjälpa deltagarna att förbereda sig på bästa sätt inför loppet. Inte minst viktigt då det är många motionärer som deltar och många som kör triathlon för allra första gången i Stockholm, säger Jonas Elgquist, VD på B3IT Connexions som är ett nystartat bolag i B3IT-gruppen, med fokus på digitala kanaler och ett nära samarbete med Microsoft.

Appen är byggd framförallt med Microsoft-teknik:

  • Microsoft ASP.NET MVC 4 med Razor som vymotor används för webblagret
  • jQuery Mobile anpassar gränssnittet för att passa mobiler
  • Microsoft Entity Framework 5 Code First används som OR-mapper i dataaccess-lagret
  • Team Foundation Services (TFS i Molnet) med Git körs för källkodshantering och automatiska byggen
  • Siten körs som en WebSite i Azure och även databasen ligger i Azure

En högupplöst bild hittar du här

PS Kom och häng med oss på lördagen när VM-loppet går med fjolårsvinnaren Lisa Nordén. B3IT har ett område längs banan vid Slottskajen. Kom gärna och hälsa på oss!