SCANDIC, KLARNA, TELE2

Affärskritiska databaser

DBA-poolen hos B3 erbjuder en pålitlig outsourcing-lösning för databasdrift, med tillgång till professionella resurser dygnet runt. Fördelen för kunderna är en trygg och säker drift med hjälp av ständigt tillgängliga seniora konsulter.

B3 har fått förtroendet att sköta databas- och applikationsdriften åt ett antal ledande aktörer med verksamhetskritiska databaser. B3s ansvar är att säkerställa driften med optimal tillgänglighet, dvs utan driftsstörningar och onödiga avbrott.

Uppdragsgivarna är bland andra Scandic Hotels (med 230 hotell i sju länder), Klarna, SBS Discovery (med flera stora TV- och radio-kanaler bl a Kanal 5, Discovery Channel, Animal Planet, Mix Megapol och NRJ), Nordic Net Products (med ledande marknadsplatser och webbtjänster för företagsinformation) samt Tele 2 (med tunga applikationsservrar för fast, mobil och IP-telefoni).

Fördelarna är uppenbara. Viktiga kunddata för olika E-handelstjänster hos Klarna finns alltid tillgängliga. Underhållningen via 20 TV-kanaler och 19 radiostationer hos SBS Discovery kan rulla på utan sändningsuppehåll för tittare och annonsörer. Kritiska företagsdata hos Nordic Net är ständigt tillgängliga för nordiska inköpare. Den centrala rumsbokningsfunktionen flyter på hos Sveriges ledande hotellkedja. Och kunderna hos Tele2 får ständig tillgång till olika kommunikationstjänster.

För oss var B3 det självklara valet både när vi skulle migrera vår databasmiljö och säkerställa en hög kvalitet och tillgänglighet i framtida förvaltning.

B3s konsulter sticker ut på att man både har en hög kompetens och är väldigt enkla att samarbeta med

Björn Jonasson

IT Enterprise Architect, Scandic Hotels

Oberoende specialist

B3 är en oberoende specialist på databaser. Vi hanterar marknadens samtliga ledande databaser och ser till att databaserna drivs på bästa sätt, både tekniskt och affärsmässigt, inte minst tack vare full kontroll på uppgraderingar och licenshantering. Och vi ser även till att kundens databaser alltid håller optimal prestanda och möter höga krav på tillgänglighet.