Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Intervju

”Här kan jag kombinera familjeliv med konsultrollen”

Johan Hargne Nohagen arbetar som frontendutvecklare på B3 Innovation sedan fyra år tillbaka. Att få barn innebar en stor förändring i livet. Här berättar han mer om hur han löst livspusslet och kombinerar konsultrollen med familjelivet.

Berätta lite om dig!

– Jag heter Johan och har jobbat på B3 Innovation i fyra år som frontendutvecklare. Jag fick mitt första barn Juni i juni 2021 vilket blev en stor förändring i mitt liv. Då min sambo pluggar bestämde vi oss för att dela upp föräldraledigheten så mycket ekonomin tillät och då B3 har stöttat upp ekonomiskt under föräldraledigheten har jag kunnat vara ledig i hela nio månader.

Hur tänkte du runt föräldraledighet och konsultrollen?

– Jag såg verkligen fram emot föräldraledigheten och det passar väldigt bra att kombinera med konsultrollen. Uppdraget avslutades när jag gick på föräldraledighet, jag kunde göra ett avslut och fokusera helt på föräldrarollen. Det har varit skönt att bolaget funnits i bakgrunden med aktiviteter och möten med konsultchef och kollegor som jag kunnat vara med på när jag har velat ta en paus från blöjbyten och lekparker. Jag har en chef som är småbarnsförälder själv och som coachat, kommit med bra tips och råd.

Hur var det att vara föräldraledig en längre tid?

– Som föräldraledig med mitt första barn är allt nytt, det är många rutiner och man måste anpassa sig helt till en annan individ. Jag stormtrivdes och vi gick på babysim, babyrytmik och olika aktiviteter, så vi hade ett aktivt schema vilket var skönt. Jag insåg dock att det var nyttigt att bara fokusera på den aktivitet vi gjorde för stunden. Att bara sitta i en lekpark eller på en strand utan mobil eller andra saker som pockar på uppmärksamhet skapar många tankar och en ny kreativitet.

Hur är det att vara tillbaka i konsultlivet igen?

– Det har varit otroligt härligt att få hänga i nio månader med sitt barn, men nu känns det spännande och roligt att komma tillbaka till jobbet och göra något nytt och träffa kollegor igen. Nu är det ytterligare en ny fas i livet och en omställning med dagis, matlagning och hinna med Juni när man kommer hem från jobbet. Jag är ju van att hänga med henne hela dagarna och nu blir det bara på eftermiddagarna. Att kunna arbeta Remote till stora delar underlättar dock väldigt mycket och ökar flexibiliteten.

Vad ser du fram emot i höst?

– Jag började springa lite innan föräldraledigheten och det har nu blivit ett nytt intresse. B3 har många roliga aktiviteter och jag var till exempel med på Convinistafetten för första gången. Det var väldigt kul att få träffa och hänga med 50 B3-kollegor från olika bolag. Jag ser fram emot fler roliga aktiviteter tillsammans. Det ska även bli kul att åka på höstkonferens.

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss