Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Intervju

Mångkamparen som satsar på OS - med B3 som samarbetspartner

B3 har en levande och aktiv företagskultur, där hälsa och sport är en viktig del av gemenskapen och vi samarbetar gärna med duktiga kulturbärare. I början av 2020 inledde vi ett samarbete med friidrottaren Fredrik Samuelsson där vi sponsrar Fredrik och även hans bror Jakob Samuelsson på resan mot OS och framtida EM och VM. Träffa Fredrik i en intervju där han berättar mer om sin bakgrund och målsättningar framöver.

 

Berätta om dig och din bakgrund

— Jag är 25 år, friidrottare i tiokamp från Hässelby och tävlande för Hässelby. Jag har hållit på med friidrott ändå sedan jag var 7 år. Min pappa var tiokampare så det föll sig rätt naturligt att jag och brorsan valde mångkamp, även om min bror numer är spjutkastare. Jag gillar att det är en sport som är så mångsidig tack vare dess olika grenar, det gör det lättare att hålla sig skadefri och dessutom lättare att hålla motivationen uppe när man får göra olika saker. Jag hade aldrig kunnat fokusera på en gren. Jag har också spelat fotboll under många år men efter studenten bestämde jag mig för att satsa heltid på friidrotten där en viktig faktor var att jag lyckades komma in i SOKs topp & talangprogram där man får stöttning inför framtida Olympiska Mästerskap. Mina främsta meriter är att jag har vunnit SM-guld tio gånger, kommit på en fjärde plats på inomhus EM, nionde plats på EM samt en femtondeplats på VM.


Hur går det att motivera sig i dessa tider när alla mästerskap är inställda?

— Det har verkligen varit blandade känslor. Förra våren var det okej men sen blev lite segare när man förstod att pandemin skulle bli långvarig. Jag sätter alltid upp mål inför varje år, där det för 2020 var OS och EM som var de stora målen, samt en mångkampsgala i Götzis som är på årlig basis.


Mina samarbetspartners är oerhört viktiga för mig och gör att jag kan satsa all min tid på idrotten.

FREDRIK SAMUELSSON, MÅNGKAMPARE

Berätta om din satsning på nästa OS?

— Jag var oerhört taggad på OS 2020 men efter att det blev inställt är jag nu helt inställd på att få genomföra OS under 2021, med eller utan publik. Jag startade upp träningen under hösten med fokus på de 2-3 kvaltillfällen som finns i maj-juni där jag hoppas kunna prestera för att kvala in till OS i augusti. Nu har jag blodad tand och om man ska se något gott i att det blev uppskjutet, så är det att jag får mer tid på att träna och förbereda mig tillsammans med min nya tränare, Yannick Tregaro, i min relativt nya hemstad Göteborg.


Hur viktigt är det för dig att ha olika samarbetspartners?

— Det är oerhört viktigt och gör att jag kan satsa all min tid på idrotten. Det finns inte jättemycket pengar inom friidrotten och ännu mindre inom mångkampen, men tack vare att jag har olika samarbetspartner som sponsrar mig kan jag kan leva på min idrott. Det betyder allt för mig och vikten att kunna ge tillbaka någonting till mina partners är viktigt för mig personligen.

Blir det några aktiviteter tillsammans med B3?

— Jag hoppas att vi kan arrangera en friidrottsdag för B3s medarbetare med familjer till våren där alla får testa på mini-mångkamp, det ser jag verkligen fram emot. Jag ser B3 som ett aktivt företag som satsar på friskvård och hälsa med roliga event för medarbetarna så jag hoppas vi kan göra flera aktiviteter ihop framöver

 

Kontakta oss