Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

olikheter

B3 Arena

Olikheter på B3

När olikheter samarbetar blir resultatet ofta något nytt och annorlunda. En av grundstommarna inom B3 är att ta tillvara olikheter och att alla ska få vara sig själva. Anne Ek, HR-chef, berättar om hur B3 arbetar med olikhet.

Varför är olikheter viktigt?

— Ibland kan det kännas enklare att samarbeta med personer som är lika en själv, men forskningen visar att resultatet blir bättre med mångfald i teamet, säger Anne. Med olikheter blir vi mer kreativa och kan använda varandras styrkor. Vår tagline ”skapar möjligheter tillsammans” är ingen klyscha. Den är på riktigt.

— Vi vet också att mångfald är viktigt för våra kunder, så jämställdhet är inte bara en HR-fråga, utan även en affärsfråga.

Hur arbetar B3 med inkludering och olikheter?

– Vi är stolta över vårt inkluderingsnätverk som drogs igång år 2020. Alla medarbetare bjuds in till digitala träffar för att lära mer, inspireras och diskutera jämställdhet, mångfald och olikheter.

Bakom nätverket finns ett inkluderings råd med Anne och personer från flera B3-bolag.

– I rådet tittar vi på våra processer med jämställdhetsglasögon och frågar oss vad vi kan göra bättre, exempelvis i rekryterings processen eller i vår kommunikation. Vi har utbildat ledare i fördomsfri rekrytering och i vårt ledarskapsprogram B3 ledare har vi diskuterat kollektiv intelligens – vilket just bygger på styrkan av allas olikheter och erfarenheter. Vi har också satt upp som ett aktivt mål att vi ska öka andelen kvinnor som arbetar på B3. Som ett steg på den vägen med verkar B3 i Womentor 2021, IT- och telekom branschens satsning på jämställdhet.

Vad ser du för resultat av era satsningar?

— Vi har under 2020 blivit utsedda till både en av Sveriges och en av Europas bästa arbetsplatser av Great Place To Work. Det visar att vi lyckats skapa en kultur där alla trivs och får möjlighet att utvecklas. Men arbetet slutar inte där, som arbetsplats vill vi också ständigt utvecklas för att vara det bästa konsultbolaget för våra medarbetare.

Kontakta oss