Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Intervju

Sol&berg

”Bli ditt bästa jag”

Vem vill inte vara stark, skratta mer, prestera bra och ha energi både på jobbet och hemma? Den 13 oktober bjuder B3 in till en föreläsning med Tinna Berglund, hälsopedagog och coach, som delar med sig av tips och verktyg för att du själv ska kunna ta första steget mot bli ditt bästa jag.

Vad kommer du att prata om på föreläsningen?

— Jag kommer att berätta om vad vi bör tänka på och hur vi kan skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och bli våra bästa jag. Vi människor står inför många utmaningar, men jag ska försöka att konkretisera detta och prata om mental kondition.

Vad betyder mental kondition?

— Många kan uppfatta det som lite flummigt när vi pratar om mental kondition, och det kan vara svårt att prata om vad vi känner och upplever. Men det är så mycket mer. Det är något som påverkar vår kropp, till och med rent fysiologiskt. Det här kommer jag att prata om och jag kommer beskriva hur vi kan bli medvetna om vår mentala kondition samt vad vi kan göra för att träna upp den.

Varför är det viktigt att ha en vältränad mental kondition?

— I grunden är vi nyfikna människor som söker utmaningar och utsätter oss för stressiga situationer. Det ligger i vår grund och natur. Men för att klara av det måste vi också återhämta oss och komma ifrån stressen. Och det är just det som mental kondition handlar om. Grundläget idag är att många går runt och har stress inom sig. Vissa är medvetna om det, men alla är inte det. Det är viktigt att känna efter hur vi mår, men tyvärr gör inte alla det.

Du använder uttrycket “bli ditt bästa jag” - vad innebär det?

— För mig handlar det om att lyssna på kroppens signaler, titta var jag är i livet just nu. Hur ser min vardag ut, hur ser mitt bagage ut? Utifrån denna grund kan vi ta reda på vilka förutsättningar vi kan påverka. Vi kan göra så mycket i vår vardag för att må bättre. Om vi börjar med att låta oss känna efter kan vi också närma oss att bli våra bästa jag.

Vem riktar sig denna föreläsning till?

— Alla kan lyssna på denna föreläsning. Allt kanske inte kommer vara stora nyheter, men vi kan få en bättre inblick i oss själva och förstå hur stora möjligheter vi faktiskt har att påverka vårt mående.

Vad kan jag som kommer på din föreläsning förvänta mig?

— Jag vill att du ska få med dig kunskap om mental kondition, få en förståelse för vad det är och tips på vad du själv kan göra. Kanske kan du också få en tanke med dig som ger dig inspiration till att börja fundera över hur du har det i ditt liv och vad du kan göra för att bli ditt bästa jag framöver.

Vill du också delta i föreläsningen? Anmäl dig via denna länk Länk till annan webbplats.

Tinna

TINNA BERGLUND

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss