Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

case

Bild på en skog

B3 stöttar Compareitgreen i utveckling av ny plattform för klimatberäkning

Compareitgreen har nyligen lanserat en ny plattform som gör det enklare för organisationer att mäta och hantera sina klimatavtryck. B3 har bidragit i utvecklingen av plattformen genom teknisk expertis i form av systemutveckling och tech lead. Resultatet är en lättanvänd tjänst som erbjuder viktiga insikter och verktyg för företag som vill minska sitt koldioxidavtryck.

Kraven på ökad hållbarhetsredovisning har ökat kraftigt de senaste åren och Compareitgreens målsättning är att kunna tillhandahålla en användarvänlig och transparent lösning, tillgänglig för olika slags organisationer. Lösningen kan ge detaljerade rapporter för att illustrera organisationens klimatavtryck och samtidigt ge förslag på förbättringsområden.

Hållbarhet och att arbeta för att minska våra klimatavtryck är ett viktigt område för oss på B3 och vi gläder oss åt att få bidra till detta projekt som också speglar vårt intresse för innovation och en hållbar framtid. Compareitgreen visar hur vi kan använda teknik för att ta oss an stora globala utmaningar som klimatförändringar.

Anna abrahamsson Hägg, VD, b3 financial consulting

Compareitgreen är ett företag som tillhandahåller verktyg och tjänster för att hjälpa andra företag att få koll på sina klimatavtryck, rapportera och slutligen minska sitt klimatavtryck. De erbjuder beräkning av klimatavtryck med hög precision genom användning av en av marknadens mest omfattande databaser med tiotusentals emissionsfaktorer. Den höga precisionen på data gör att de förutom att de hjälper företag med rapportering enligt ex miljökraven från CSRD bistår företagen med vägledning för att få bolag att ställa om till en mer hållbar verksamhet.

 

Vårt mål med Compareitgreen är att göra det enkelt för företag att bidra till klimatarbetet. B3s hjälp har varit ovärderlig i detta arbete.

Karin Elgquist Magnergård, Grundare, compareitgreen

Dela caset

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon
Kontakta oss formulär-bild

KONTAKTA MIG GÄRNA FÖR MER INFORMATION

Anna Abrahamsson-Hägg

anna.a.haegg@b3.se
070-491 27 20​

Kontakta oss