Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

case

Happy Homes

Färgstark e-handel för Happy Homes

Färgkedjan Happy Homes önskade att alla deras kunder skulle få samma bemötande, oavsett om de väljer att starta sin köpresa digitalt eller i en butik. Genom att satsa på en ny, modern e-handelsplattform med färgstark design utvecklad av Rebel and Bird, har de tagit ett stort steg i rätt riktning.

Rebel and Bird fick förtroendet att skapa en attraktiv och konkurrenskraftig e-handel med stor affärspotential åt Happy Homes. Resultatet är en hemtrevlig, lättnavigerad och tydlig e-handelsplattform som på ett inspirerande och informativt sätt presenterar produkterna för kunderna och erbjuder enkla onlineköp. Plattformen har utvecklats i samarbete med Jetshop och Omniarch, två leverantörer med fokus på e-handel, där Rebel and Bird ansvarat för UX, design och frontendutveckling.

I Rebel and Birds arbete med användarupplevelsen var en målsättning att föra in hemkänslan i lösningen. För att åstadkomma detta har varma Happy Homes-färger och mjuka former använts. Ett annat viktigt mål var att skapa en enkel kundresa där det ska vara lätt att hitta rätt produkter och genomföra köpet. Utifrån dessa parametrar har Rebel and Bird utvecklat en köpresa som är tydligt och intuitivt. Upplevelsen höjs därtill av att plattformen erbjuder digital kulörväljare och åtgångsberäknare. Och genom tjänsterna “Färgsättning” och “Fasadkollen” kan kunderna enkelt komma i kontakt med lokala färgexperter. Kunderna kan också logga in och följa sina ordrar under ”Mina sidor”.

I skapandet av den nya e-handeln har Rebel and Bird även arbetat om delar av Happy Homes publiceringsverktyg för att underlätta redaktörernas arbete med innehåll och design. Förutbestämda teman för hur färger kan kombineras ger redaktörerna stöd i att göra rätt samtidigt som funktionen säkerställer att den visuella upplevelsen av e-handeln blir enhetlig.

– Vi vill inspirera våra kunder till att våga använda mer färg och skapa sin unika hemkänsla med hjälp av färg, tapet och golv. Det har Rebel and Bird tagit fasta på och tydligt fångat upp. Vi vill ta det personliga som en lokal färghandlare står för och erbjuda det även online. Tillsammans med Rebel and Bird har vi tagit fram funktioner som hjälper oss med detta.”, Sandra Wigfors, E-commerce Manager, Happy Homes.


Dela caset

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss