B3 förnyar ”kontoret på fickan” åt Dahl

Dahl har lanserat den digitala tjänsten Flexibla Kontoret för att underlätta hantverkarnas administration. B3 tar Flexibla Kontoret vidare till nästa nivå.

Kundregister, arbetsordrar, inköpt material, tidrapportering och fakturering. Det är något alla hantverkare måste hålla koll på – utöver sitt huvudsakliga arbete. För att underlätta hantverkarnas administration har Dahl, ledande i VVS-branschen, lanserat den digitala tjänsten Flexibla Kontoret. Verktyget har funnits i många år och uppskattas av användarna men det fanns behov av en uppdatering. B3 tar Flexibla Kontoret vidare till nästa nivå.

En bra release av ett suveränt team från B3. Vi har en bra produkt som hela tiden blir bättre. Det Flexibla Kontoret är väldigt uppskattat och B3 är en viktig del av det. Vi har nu många användare som förmedlar kreativa och idéer och önskemål löpande.

PO NORLING, VD, BUILDING DIGITAL SOLUTIONS NORDIC AB

Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 36 000 hantverkare i Sverige. Totalt erbjuds 140 000 produkter vilket gör Dahl till Sveriges ledande handelsbolag inom VVS-branschen och Mark&VA. Med syftet att erbjuda sina kunder en smidig helhetslösning för administration lanserades det Flexibla Kontoret för några år sedan. Tjänsten är molnbaserad där användaren enkelt loggar in via ett digitalt gränssnitt och kan registrera allt ifrån inköp av material och arbetstid till fakturering och betalning.

Behov av modernisering

B3 tog över förvaltning och vidareutveckling av det Flexibla Kontoret under 2018. Det fanns behov av att modernisera verktyget och stötta en ökad försäljning. I uppdraget ingick konsultation, utveckling och utbildning på resan att ta systemet till nästa nivå. Det Flexibla Kontoret är byggt på en Java-baserad Webapplikation med mobilanpassning. Hantverkaren loggar in snabbt och smidigt via sin mobil/surfplatta eller från kontoret via PC/Mac och får alltid en total överblick över kunder/arbetsorder, fakturor och pågående affärer oavsett var man befinner sig. Det sparar både mycket tid och arbete.